Koploper KVC Oranje op bezoek bij SV Geuldal

 

De dolle dagen, gedrapeerd met rood, geel en groen, liggen alweer achter ons. Het feestgedruis in het Limburgse land was weer ouderwets gezellig. De fantasierijke, feestelijke en kleurrijke kledij met alle toeters en bellen kan weer voor een jaartje de kast in, veilig opgeborgen, in afwachting van hetgeen 2020 te bieden heeft. Tijd om het ‘gewone’ leven van alledag weer op te pakken. Wat voor het dagelijkse leven geldt, is ook van toepassing op de voetbalsport in het zuiden van ons land. Zondag wordt de competitie weer voortgezet. De bal kan weer gaan rollen, als de hemelsluizen de komende dagen niet te wijd open gaan staan dan. In Schin op Geul staat in de vierde klasse B van het amateurvoetbal het duel tussen SV Geuldal en KVC Oranje op stapel.

Beide teams waren toe aan een periode van rust. Twee weken geleden namelijk verloren zowel SV Geuldal als koploper KVC Oranje. De mannen uit het pittoreske plaatsje aan de Geul gingen thuis met 2-0 kopje onder tegen Rood Groen LVC’01 uit Vaals. KVC Oranje, van trainer Paul van Putten, verspeelde zijn ongeslagen status door met 4-1 te gaan verliezen bij het wisselvallig presterende RKHBS. Dat betekent dat de mannen uit Kerkrade én de ploeg uit Schin op Geul iets goed te maken hebben. Energie hebben ze in ieder geval afgelopen carnavalsweekend meer dan voldoende kunnen ‘tanken’.

De prestaties van de thuisploeg tot nu toe zijn moeilijk op waarde te schatten. De ene keer wordt overtuigend gewonnen, bijvoorbeeld tegen SV Brunssum (4-0 en 5-1), dan weer wordt verdienstelijk gelijkgespeeld,met 0-0 bij Voerendaal, maar ook valt een 1-0 nederlaag bij SV Abdissenbosch en een 0-2 verlies thuis tegen Rood Groen LVC’01 op. Wat dat betreft kan KVC Oranje natuurlijk tot nu toe bogen op een beduidend stabielere statistiek. In 15 duels werd 13 keer gewonnen. Cijfers om trots op te zijn.

Afgelopen seizoen troffen SV Geuldal en KVC Oranje elkaar op een doordeweekse avond. Op Sportpark Mauritiussingel werd het toen 3-1 voor de gasten uit Kerkrade. Thuis won oranje-wit die voetbaljaargang met 4-1, terwijl het eerder in de nu lopende competitie in Bleijerheide 3-0 voor de ploeg van Van Putten werd. Cijfers die, net als de stand op de ranglijst, lijken te rechtvaardigen dat KVC Oranje als favoriet wordt bestempeld voor de op handen zijnde ontmoeting nabij de Keutenberg, de kuitenbijter waar de renners van de Amstel Goldrace binnen afzienbare tijd (21 april) weer tandenknarsend omhoog ‘mogen’ klauteren.

We gaan het zien zondag om half drie op Sportpark Mauritiussingel in het tussen Wijlre en Valkenburg gelegen Schin op Geul. De omgeving is er prachtig, nu het voetbal nog. Dat ligt natuurlijk aan de twee teams. SV Geuldal en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie