Olaf Op den Kamp in HUB. Bibliotheek Kerkrade verzorgt een lezing over Engeland.

Op dinsdag 9 april (14:00 – 16:00 uur) verzorgt Olaf Op den Kamp in HUB. Bibliotheek Kerkrade een lezing over Engeland. Als vervolg op zijn eerste lezing komen nu andere aspecten van Engeland aan bod. Daarbij ligt de nadruk op de Engelse natuurgebieden en maken we ook kennis met de plekken waar enkele beroemde boeken zijn ontstaan.

Zo bezoeken we het huis van Charles Darwin, de 19e eeuwse natuuronderzoeker die met zijn boek “On the Origin of Species” veel opzien baarde. Ook reizen we naar het vissersplaatsje Whitby.

Een gestrand schip in de haven leverde Bram Stoker inspiratie voor zijn roman “Dracula” die jaarlijks ook als toneelstuk wordt opgevoerd rondom de ruïne van Whitby Abbey.

De rijke Engelse natuur is zichtbaar bij de steile kliffen van Bempton Cliffs waar een grote kolonie zeevogels, bestaande uit Jan-van-Genten, Zeekoeten en Papegaaiduikers, haar thuishaven heeft.

In enkele Engelse tuinen maken we tevens kennis met de gecultiveerde natuur. Naast prachtige bloemenborders, zien we hier ook halfnatuurlijke landschappen waarvan je bijna zou vergeten dat ze zijn aangelegd.

HUB. Bibliotheek Kerkrade. Martin Buberplein 15, 6461 NC Kerkrade.
Reserveer tijdig voor de lezing via tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl.
Leden bibliotheek: gratis, niet-leden € 2,50.

De lezing vormt een voorbereiding op een reis naar Engeland die van 3 t/m 8 juni wordt georganiseerd door Olaf.

Foto Olaf Op den Kamp

Geef een reactie