Inloopavond spoorverdubbeling op 15 april

 

Op maandagavond 15 april organiseert de Provincie Limburg, samen met de gemeente Landgraaf, de gemeente Heerlen en ProRail de vijfde informatieavond over de voorgenomen spoorverdubbeling op het traject Heerlen–Landgraaf. Tijdens deze inloopavond bent u tussen 18.00 en 21.00 uur van harte welkom in het Burgerhoes in Landgraaf.

 

Wat wordt er besproken?. Het project is in een belangrijke fase aangekomen. Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg heeft op 19 maart het ontwerp-PIP en MER vastgesteld dat
op 28 maart wordt gepubliceerd. Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) kunt u vergelijken met een bestemmingsplan, maar dan vastgesteld door de provincie. In het MilieuEffectRapport (MER) zijn alle milieueffecten van het project door middel van een milieueffectrapportage in kaart gebracht. Alle stukken liggen na publicatie zes weken ter inzage. Tijdens deze zes weken kunt u een zienswijze indienen. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het voorgenomen plan en/of de inhoud van de stukken. Tijdens de inloopavond kunt u bij ons terecht met al uw vragen.

Waar is het ontwerp-PIP en MER in te zien?. De (bindende) online versie vindt u eind maart op de website Ruimtelijke Plannen» en de website van de provincie». Daarnaast liggen de stukken op papier ter inzage bij de provincie Limburg, de betreffende gemeenten en het Informatiecentrum Spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf.

Waarom spoorverdubbeling?. De spoorverdubbeling is een belangrijke stap naar sneller en comfortabel treinreizen tussen Zuid-Nederland en Duitsland. Met alle voordelen van dien voor de reiziger en onze regio. Een directe snelle verbinding in de driehoek Luik, Maastricht, Parkstad en Aken versterkt de economische en toeristische ontwikkeling.

Bent u erbij?, De provincie stelt het op prijs wanneer u zich voor de inloopavond wilt aanmelden om zo een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers. Aanmelden kan via: k.huijsmans@eurekarail.net of bel 043 – 389 72 46.
Datum: 15 april 2019
Locatie: Burgerhoes aan het Sweelinckplein 1 in Landgraaf
Tijd: tussen 18.00 en 21.00 uur

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie