Kermis Schaesberg krijgt ‘facelift’

De kermis in Schaesberg vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 tot en met dinsdag 7 mei en wordt georganiseerd in samenwerking met Kermisorganisatie & Advies Rob Meijers. Wethouder Freed Janssen: ‘De gemeente Landgraaf wil graag dat haar inwoners zich op een aantrekkelijke kermis kunnen verheugen. Overal in Nederland verdwijnen de oude dorpskermissen van weleer. Ook in Schaesberg was sprake van een neerwaartse spiraal. De samenwerking met de heer Meijers moet de kermis van Schaesberg een kwaliteitsimpuls geven. Deze vraagt om een andere manier van organiseren en vormgeven. De gemeente Landgraaf vindt het de moeite waard om deze nieuwe aanpak bij wijze van proef voor Schaesberg uit te proberen.’

In 2019 krijgt de kermis dan ook een ware ‘facelift’. De Markt in Schaesberg komt vol te staan met aantrekkelijke attracties, waarbij met name gelet is op de uitstraling, kwaliteit en de wijze van exploiteren. Voor elke leeftijdscategorie is iets te doen. Naast een gevarieerd attractieaanbod besteden we ook aandacht aan een uitgebreid randprogramma. Denk hierbij aan kinderacts, artiesten, kortingsacties en meer. Hierover volgt op een later moment meer informatie.

De kermis handhaven in augustus bleek geen haalbare kaart. In die periode zijn er namelijk al ontzettend veel kermissen in Nederland en is de keuze voor mooie attracties beperkt. De kermis vindt daarom plaats van 4 t/m 7 mei. Alle informatie over de voorbereidingen is te vinden op de facebookpagina Kermis Schaesberg »

Noteer de data alvast in uw agenda, want het wordt een feest dat u niet mag missen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie