Komende zondag is normaal gesproken volop amateurvoetbal te bewonderen in onze regio. Tenminste, als de weersvoorspellingen ons niet misleiden. In Eys staat het duel geprogrammeerd tussen het laag geklasseerde Zwart Wit’19 en de trotse en koploper KVC Oranje uit Kerkrade. Zwart-wit versus oranje-wit dus.

Eerder dit seizoen, in Kerkrade, won KVC Oranje, met het kleinst mogelijke verschil. Het werd 1-0, na een redelijke gelijkopgaande confrontatie. Matchwinnaar toen was Mel Angerer, die na een kluts voor de enige treffer tekende. Afgelopen zondag overigens was diezelfde Mel Angerer matchwinnaar bij WDZ-KVC Oranje (0-1). Dat was dus in Kerkrade, waar KVC Oranje vorig seizoen tegen Zwart Wit’19 met 2-0 aan het langste eind trok. In Eys, op sportpark Hanzon, thuishaven van Zwart Wit’19, is een ander beeld te zien. Afgelopen seizoen werd het 0-0, doelman Rick Janssen van de ploeg uit Eys keepte toen vooral in de slotfase werelds, twee jaar eerder wonnen de zwart-witten, waar het vertrekkende trainersduo Niek Vanweersch en Ramon van der Mullen nu nog aan het roer staat, afgetekend met 3-0. In die laatste voetbaljaargang, waarin KVC Oranje uit de vierde klasse degradeerde, won Zwart Wit’19 ook in Bleijerheide met 3-0.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, voor geen van beide ploegen. Dit los van het feit dat die resultaten in de onderlinge confrontaties toch al weinig aanknopingspunten bieden voor een zinnige voorspelling voor zondag. Maar gewaarschuwd zal KVC Oranje natuurlijk wel zijn. Het mag dan zo zijn dat de formatie van trainer Paul van Putten op basis van de ranglijst favoriet is, absolute zekerheid biedt dat niet. Bovendien zullen de mannen uit Eys alle zeilen willen bijzetten om boven de degradatiestreep te blijven. Men zal in Eys vooral ook voor de vierde klasse behouden willen blijven, omdat de club zich in september, net als KVC Oranje, eeuweling mag noemen. Bij zo’n feest past natuurlijk geen degradatie. KVC Oranje daarentegen wil niets minder dan het kampioenschap. In 17 duels werd slechts één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Alle andere ontmoetingen leverden de volle buit op. De voorsprong bedraagt in verliespunten geredeneerd 15 op de achtervolgers WDZ en Voerendaal. De titel lijkt dan ook, met nog 9 duels te gaan voor het grijpen te liggen.

Beide teams zullen gaan voor een driepunter. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot voetbal, zou je zo denken. Het moet uiteraard altijd weer blijken of dat ook gebeurt. Geen sport immers is zo onvoorspelbaar als voetbal. Zondag rond half vijf weten we meer.  Zwart Wit’19 en KVC Oranje heten u graag welkom, zondag om 14.30 op sportpark Hanzon in Eys, waar scheidsrechter Bernard Schenk als arbiter zal fungeren.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie