Schaesberg in zwaar weer, na de tweede nederlaag in 8 dagen tijd tegen ZSV

Schaesberg speelde vorige week een goede uitwedstrijd tegen ZSV, desalniettemin kwam het zonder punten naar huis na een onterechte 2-1 nederlaag. De wedstrijd gaf vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen ZSV en de punten zijn dan ook hard nodig voor Schaesberg.

Schaesberg opende de wedstrijd aardig en was in de eerste 15 minuten tot twee keer toe gevaarlijk. Scott Adriolo kon vrij inschieten, hij schoot een rollende bal in één keer op goal, daar waar eerst aannemen een betere optie was geweest. Even later was Noah Nhogodizi goed vrij gespeeld door Kay de Boer, hij nam juist te veel tijd. Daar waar de bal klaar lag om in te schieten, neemt de jonge aanvaller de bal nog een keer mee en kan zijn schot hierdoor geblokt worden. Erik Gerrits tikt de van richting veranderde bal in goal, helaas staat hij hierbij in buitenspelpositie.

Doordat er te veel ruimtes in het middenveld worden weggegeven, speelt ZSV zich er een aantal keer goed uit. Met diepe ballen over onze verdediging hadden we moeite en dit was ook de aanleiding bij de 0-1. Schaesberg wordt dan steeds slordiger aan de bal en de ploeg laat helaas een onzekere indruk achter in het verloop van de eerste helft. Hierdoor konden we blij zijn, dat het slechts 0-1 stond met de rust.

De tweede helft start Schaesberg wederom goed en daar waar het op weg lijkt naar de gelijkmaker, scoort ZSV na 15 minuten in de tweede helft uit het niets 0-2. Schaesberg krijgt vervolgens binnen 3 minuten een penalty, nadat Ronald Geuskens onderuit wordt gehaald. Erik Gerrits schiet de bal, weliswaar via de keeper, in de goal 1-2. Een snelle aansluitingstreffer moet hoop geven en alles is nog mogelijk met ruim 25 minuten te spelen.

Helaas krijgt ZSV binnen 5 minuten ook een penalty, na de handsbal van Dennis Scholly. Hierdoor wordt het 1-3 en lijkt er iets te knappen bij de spelers op het veld. Schaesberg probeert het nog wel, maar de overtuiging ontbreekt. In de counter is ZSV gevaarlijk en scoort het ook nog de 1-4.

Doordat Venlosche Boys vandaag opnieuw wint van Susteren, lijkt het behalen van de nacompetitie op dit moment het hoogst haalbare. Het is van belang dat Schaesberg in de resterende 7 wedstrijden, weer gaat tanken aan het zelfvertrouwen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Venray. Laat dit net de tegenstander zijn, tegen wie Schaesberg zijn laatste overwinning heeft geboekt.