De supporters hadden geluk deze zondag want de weergoden hadden tussen half drie en vijf een gaatje weten te vinden om de zon door te laten komen. Zo vrolijk als dit zonnetje scheen zo droevig was echter de vertoning op het veld.

Brunssum en Kerkrade- West hadden beiden nog punten nodig om veilig te zijn waarbij de club uit Kerkrade zelfs maar 3 punten boven een nacompetitieplaats stond voor de wedstrijd.
Dit laatste was waarschijnlijk de oorzaak van het feit dat de geel-blauwen wel de strijd aangingen, waarom de equipe van Dennis Visser erbij liep als een ongemotiveerd café elftal zal waarschijnlijk een raadsel blijven.
Kerkrade-West kwam dan door hun gewonnen duels  meer aan aanvallen toe en Brunssum kwam geregeld in de problemen, na 25 minuten resulteerde dit in een dik verdiende voorsprong voor de thuisploeg 1-0. Daar waar Rick al een paar keer ervoor had gezorgd om het te voorkomen was hij kansloos op de fraaie kopbal in de lange hoek. Even was er nog twijfel omdat het net een even grote gatenkaas bleek dan de achterhoede van Brunssum. Nadat de scheidsrechter het gat had ontdekt werd deze in tegenstelling tot de achterhoede van Brunssum gedicht. Niet onder de indruk van deze tegenslag bleef Brunssum zijn spelletje zo door spelen.

De technische Soufian die de bal graag in zijn voeten heeft zag de ene na de andere bal over zich heen vliegen en ook Boy die toch niet de kleinste is kreeg keer op keer de bal op adamsappel hoogte aangespeeld. Dit samen met de scherpte van een bot mes zorgde ervoor dat Kerkrade-West aanval op aanval plaatste en Rick er op dat moment in zijn eentje voor zorgde dat de achterstand niet groter werd. Dit laatste moet ik corrigeren want ook Brandon hield knap een bal van de lijn.

In de 40e minuut viel dan toch de 2-0, Kerkrade-West liep op rechts gemakkelijk de zestien in en de voorzet kon binnen de vijf binnen worden getikt. Al met al een dramatische eerste helft voor Brunssum en was het enige plus puntje het feit dat het maar 2-0 stond met rust.
Na de rust kwam Brunssum met twee wissels, met Brian en Ali kwamen er twee vechtertjes in de ploeg die meteen voor meer elan zorgden. Zeker Ali zorgde met zijn werklust en snelheid voor gevaar links, dit was ook de aanleiding voor de aansluit treffer. Goed doorzetten op links gevolgd door een goede voorzet stelde Boy in staat om binnen te koppen, een moeilijke kopbal maar hij knikte de bal knap binnen. De thuisploeg begon hem een beetje te knijpen, ze zoden toch niet zo’n belangrijke drie punten gaan verspelen terwijl ze de eerste helft zo’n overwicht hadden.

Brunssum ging steeds iets beter voetballen maar bleven nog ver onder hun niveau terwijl Kerkrade-West er doorheen leek te zitten en steeds vaker een overtreding moest begaan.
Het leverde vooral veel voetbal rond het middenveld op waarbij Brunssum meer balbezit had zonder grote kansen te creëren. Na een 25 minuten in de 2e helft had Brunssum aan 1 goede aanval voldoende om de gelijkmaker aan te tekenen. Een prachtige pass van Brandon op rechtsvoor werd teruggelegd op Rocco, deze speelde de opkomende Bjorn in en deze zorgde met een pracht schot in de rechter bovenhoek Brunssum de gelijkmaker. Hierna was Kerkrade-West even de weg kwijt en reageerde men dit vooral af op de scheidsrechter, deze gaf al een kaart voor praten en even later zelfs rood voor het van achter neerhalen van Calvin.

Het bleef zeer onrustig in het veld, veel praten, weinig voetbal zorgde ervoor dat de tijd wegtikte zonder dat er al teveel gebeurde. De thuisploeg kreeg nog een mogelijkheid in de 80e minuut maar ook hier reageerde Rick op een diagonaal schot. Zelfs na een tweede rode kaart voor Kerkrade ( tweede geel) kon Brunssum niet de rust vinden om tot een goede aanval te komen en na het wegsturen van de gastengrensrechter bloedde de wedstrijd in de laatste 5 minuten dood.

Brunssum pakt een punt in de misschien slechtste wedstrijd van het seizoen en Kerkrade-West zal zich met drie rode kaarten en een weggegeven voorsprong nog het slechtste voelen na deze wedstrijd. Brunssum is officieel nog niet veilig, het moet echter raar lopen mocht Brunssum volgend jaar niet weer in de vierde klasse vertoeven. Passart/VKC zou dan alle wedstrijden moeten winnen en Brunssum zou dan alles moeten verliezen, een scenario waar men in Brunssum niet in gelooft.