RKVVM – Sporting Heerlen 0 – 3 (0 – 0)
80’ Sokolowski 0 – 1
84’ Soheil 0 – 2
89’ de Groot 0 – 3
Scheidsrechter: v. Bree
Toeschouwers: 75

De spelers en supporters van Sporting Heerlen moesten vandaag naar Margraten om aan te treden tegen
RKVVM. Een tegenstander die Sporting Heerlen het vorig seizoen op een 0-0 gelijkspel hield. Deze keer moest het anders gaan want indien SVN punten zou laten liggen en Sporting Heerlen zou winnen was het
kampioenschap in 3A een feit.

Trainer Jorrit Dacier moest enkele wijzigingen in zijn team aanbrengen voor
spelers die geblesseerd waren. Sporting Heerlen koos direct voor de aanval en drong RKVVM terug. In de vijfde minuut rolde een aanval op het doel van RKVVM en Dylano v. Dijk sloot deze af met een schot op de lat. Vijf minuten later ging een schot van Adrian Sokolowski rakelings voor het doel langs. De toon was gezet. RKVVM kon of durfde niet uit zijn verdedigende stelling uit te komen en zo werd het een eentonige wedstrijd waarin Sporting Heerlen diverse kansen onbenut liet.

In de tweede helft moest het dan gaan gebeuren en ook in deze helft een voortdurend aanvallend Sporting Heerlen en een zeer verdedigend RKVVM. Het was wachten totdat Sporting Heerlen de verdediging van RKVVM zou verschalken. In de zeventigste minuut werd een doelpunt van Sporting Heerlen ten onrechte afgekeurd door de scheidsrechter. Maar in de tachtigste minuut was het dan toch
prijs.

Een schot van Liam Vente kwam tegen de paal en de terugspringende bal werd door Adrian Sokolowski
tegen het net gewerkt: 0-1. Het verzet van RKVVM was gebroken en de conditie begon een woordje mee te spreken. Nu ging het vlug, want in de vierentachtigste minuut was het Saddiki Soheil die de 0-2 liet aanteken en vijf minuten later was het Daniel de Groot die voor 0-3 zorgde. De strijd was gestreden maar Sporting.

Heerlen was nog geen kampioen daar SVN zijn wedstrijd winnend wist af te sluiten. Volgende week heeft
Sporting Heerlen alles zelf in eigen hand als het op bezoek gaat bij SCM uit Maastricht. Wordt deze wedstrijd winnend afgesloten dan mogen zij zich kampioen noemen van de 3e klasse A. Mannen zet hem op en bezorg jullie zelf de mooiste prijs van het seizoen.