Na 5 opeenvolgende zeges, leed de ploeg van Mike Bisschops afgelopen zondag onnodig puntverlies in de uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’19. Een domme rode kaart vroeg in de wedstrijd zorgde ervoor dat de ploeg meer dan een uur in ondertal moest spelen op het zware hobbelige veld in Eys.

RKHBS had in het begin het betere van het spel maar tot echte kansen kwam men niet. Na een kwartier spelen mocht Tomyen van Lierop een hoekschop nemen vanaf links. Yarin Meessen schampte de bal, en Tom Romeijn kopte op doel. Met moeite werd deze inzet door een bij de paal staande verdediger weer tot corner verwerkt die verder niets opleverde. Hierna was de thuisploeg aan de beurt. Ivo Simons trok vanaf links naar binnen, Jasper Berger kon er niet bij, maar het schot vanaf 12 meter midden voor de goal werd een prooi voor de alerte Toine Diederen. In de 24ste minuut maakte linksback Jeffrey Sloote een licht overtreding, en werd bij het opstaan geduwd door een Zwart-Wit speler.

Jeffrey reageerde hierop door tegen de betreffende speler aan te lopen, en werd bij de scheids geroepen die hem vermaande. Zijn hierop volgende opmerkingen leidde ertoe dat de scheids hem direct rood gaf, en Jeffrey zijn ploeg enorm dupeerde. Dom en volledig onnodig omdat er verder niets aan de hand was, behalve dan het dubieuze en provocerende gedrag van de trainer van Zwart-Wit, die even later dan ook mocht vertrekken. RKHBS moest nu improviseren in de verdediging, waarbij hoofdzakelijk Roel Romeijn en linkshalf Tomyen van Lierop de linkerkant dicht hielden. Tot aan de rust had de thuisploeg wel een veldoverwicht, maar behalve bij een vrije trap die Toine Diederen over het doel tikte, werden zij niet gevaarlijk. RKHBS had te veel moeite met de slechte grasmat om iets te maken van de spaarzame tegenaanvallen, waardoor de ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. RKHBS zakte in, en liet het initiatief aan de thuisploeg. Ondanks de creativiteit van de gebroeders Nas, kwam de thuisploeg maar tot 1 kans in de tweede helft en scoorde niet. De verdediging van RKHBS stond goed en door keihard te werken werd de ondertal situatie goed gecompenseerd en maar heel weinig ruimte weggegeven. RKHBS was enkele keren gevaarlijk in de tegenaanval via met name Yarin Meessen en Mick Mijnes, maar de schoten werden of gepareerd door de goalie van de thuisploeg, of ze misten precisie en vlogen over dan wel naast het doel. Ook het invallen van Bram Bemelmans en Chendo Kolker bracht geen verandering meer in de status quo op het veld, waardoor deze wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Volgende week zondag speelt RKHBS uit tegen Voerendaal, de nummer 2 op de ranglijst. Succes mannen!