Van 4 tot en met 12 mei 2019 vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Ook in Kerkrade worden activiteiten georganiseerd.

Activiteiten. Zo mag iedereen, groot en klein, op vrijdag 3 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur tijdens de weekmarkt in Kerkrade-Centrum op de foto met een echte Romein. Als je ook als Romein verkleed komt, heeft de gemeente Kerkrade voor de eerste 20 kinderen een leuke attentie beschikbaar. Op = op.

Op woensdag 8 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 5 jaar Romeins knutselen in de Burgerzaal van het Raadhuis in Kerkrade. De workshop wordt aangeboden door de gemeente en de Vrije Akademie en is gratis. Aanmelden kan via info@vazom.nl Gewoon binnenlopen mag ook, houdt u er dan wel rekening mee dat de workshop vol kan zijn.

Verder kunt u op woensdag 8 mei om 18.30 uur de lezing ‘Kerkrade in de Romeinse Tijd’ bijwonen en een lakprofiel van de ‘Via Triana’ (soort afdruk) van deze oude Romeinse weg bekijken. De lezing wordt gehouden door de regioarcheoloog mevrouw Hilde Vanneste en vindt plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis, Markt 1 in Kerkrade. Aanmelden voor de lezing is niet nodig.
De inwoners van Kerkrade krijgen voor het eerst de gelegenheid. Deze Via Traiana werd tijdens de aanleg van de Buitenring op Kerkraads grondgebied gevonden.

Over de Romeinenweek. Net als voorgaande jaren staat de week garant voor een grote variëteit aan activiteiten en evenementen in heel Nederland: lezingen, wandel- en fietstochten, tentoonstellingen, boekpresentaties, kinderactiviteiten, culinaire bijeenkomsten en meer. Het programma zal tijdens de Romeinenweek te vinden zijn op www.romeinenweek.nl

 

Geef een reactie