LA CLEMENZA DI TITO

LA CLEMENZA DI TITO

Opéra Royal de Wallonie-Liège

WOLFGANG AMADEUS MOZART

ITALIAANS Premiere, 15 mei, 20.00 uur

Verdere voorstellingen op:17, 19, 21 en 24 mei.

 

 

 

 

Het verhaal

In het antieke Rome, in 80 AC, is de grootmoedige keizer Titus verliefd op Berenice. Maar de ambitieuze Vitellia doet haar alles aan om de keizer voor haar te laten kiezen. Vitellia wil met keizer Titus trouwen om aldus een ​​machtspositie te verwerven. Als haar pogingen stranden haalt de Sextus, de beste duivel van Titus ,die verliefd op haar is, over om keizer Titus te vermoorden. De samenzwering wordt  ontmaskerd. Titus reageert met mildheid, en vergoelijkt ze allebei.

 

Porcheria Tedesca

In 1791, terwijl hij aan Die Zauberflöte voor Wenen werkte, ontving Mozart een verzoek van Praag voor een opera die bedoeld was om de kroning van Leopold II als koning van Bohemen te vieren. Het werk was binnen drie weken voltooid en het verhaal vertelt hoe een keizer zijn volk via zijn clementie een voorbeeld van humanisme gaf, een thema dat Mozart zeer dierbaar was.

In een vrije zangstijl die voor vrouwenstemmen de boventoon voert, minimaliseerde hij recitatieven, toonde hij het beste van zichzelf door de krachten van het orkest en koor te beheersen. De ensembles zijn bijzonder ingewikkeld en de grandioze aria’s bieden een unieke en pure schoonheid die La Clemenza di Tito tot een absoluut  topstuk maakt. Mede dankzij de sterke cast met in de hoofdrollen Patrizia Ciofi, Anna Bonitatibus, Leonardo Cortellazzi, en Veronica Cangemi.

Tickets en meer info via: www.operaliege.be

 

Geef een reactie