Feestelijke opening FNV Vakbondshuis Heerlen op 3 mei 2019

Han Busker, voorzitter FNV opent samen met Martin de Beer, wethouder Gemeente Heerlen (portefeuille Economie, Arbeidsmarkt en Sport) op vrijdag 3 mei het nieuwe vakbondshuis van de FNV. Het Vakbondshuis is gevestigd aan de Dr. Poelsstraat 85.

 

Ontmoetings- en werkplek. De nieuwe vakbondshuizen zijn ontmoetings- en werkplekken voor werknemers en vakbondsleden van FNV. Het is dé plek waar acties worden voorbereid en leden van Lokaal FNV elkaar ontmoeten.  Werkenden, ouderen en uitkeringsgerechtigden kunnen er terecht met vragen over werk, inkomen en sociale zekerheid. Leden kunnen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Ook cursussen, het volgen en beïnvloeden van de lokale politiek en themabijeenkomsten over actuele onderwerpen worden er georganiseerd.

 Opening Grensinformatiepunt . Vanwege de geografische ligging van Heerlen bevat het vakbondshuis een grensinformatiepunt voor mensen die in het buitenland werken. Wie over de grens werk zoekt, krijgt te maken met andere sociale zekerheid, belasting, pensioen, zorgverzekering en cao’s. Bij het FNV Grensinformatiepunt (GIP) kunnen alle werknemers en zelfstandigen terecht voor informatie en advies over werken over de grens.

Muziek en het nieuwe Vakbondshuis bekijken. Op 3 mei kun je het nieuwe Vakbondshuis bekijken, er is feestelijke muziek, zowel binnen als buiten, er is tijd en ruimte voor een gesprek en er staat een hapje en een drankje klaar.

Regio Parkstad. Het vakbondshuis bestrijkt de FNV-regio Parkstad. Dit omvat de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Beekdaelen.

In totaal telt de FNV hier circa 13.800 leden.

Sterk in de regio. De vakbondshuizen zijn gevolg van de vernieuwing van de FNV. FNV wil dichtbij de leden zijn. Dat kan als ze zichtbaar en aanwezig zijn in heel Nederland. Er is al een aantal vakbondshuizen in het land geopend en de komende periode zijn er nog meer gepland. In totaal worden dit er 35, verspreid over het hele land.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie