Hoofdmenu

Heerlense deelname aan NK G-Bowlen

 

 

Sinds 2013 organiseert de Nederlandse Bowlingfederatie ofwel de NBF ieder jaar de Nederlandse kampioenschappen voor leden met een verstandelijke beperking. In vijf regionale voorrondes, ook wel de ‘Road to Almere’ genoemd, konden spelers zich kwalificeren voor de finale ronde. Almere is de plek waar op 12 mei 2019 de landelijke finales worden georganiseerd.

 

De voorronde in regio Zuid vond plaats op 18 maart in Sittard. De in Heerlen geboren Roel van der Nat (1e jaars bowler) plaatste zich in deze serie voor de eindronde in de 3e categorie (gemiddelde tot 100). Zijn pinfall van 273 was voldoende gebleken om zich te kwalificeren. Niet verwacht maar vol trots gaat Roel de uitdaging in Almere aan. Daarvoor traint Roel wekelijks in zijn bowling Stardust in Sittard, waar hij lid is bij de Sittardse Bowlingvereniging en hoopt in Almere hoge ogen ofwel veel pins om te gooien.

De NK G-bowlen worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de diverse bowlingcentra en een grote groep vrijwilligers die zorgdragen voor de organisatie van de regionale voorrondes. De NBF bedankt alle betrokkenen voor hun inzet en energie! Samen maken we er een mooi sportief feest van. Hier geldt nog altijd dat deelname al een prestatie op zich is.

Foto Guus van der Nat« (Vorig nieuwsbericht)