Heerlen maakt deel uit van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De veiligheidsregio is erop gericht om jou, als inwoner van Zuid-Limburg, beter te beschermen tegen (gezondheids)risico’s, rampen en crises.

Dat doet de veiligheidsregio samen met alle gemeenten in Zuid-Limburg, Brandweer, Politie, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR, onderdeel van GGD Zuid Limburg) en andere partners. Samen zorgen zij ervoor dat bij een grootschalige ramp of crisis zo effectief mogelijk wordt opgetreden.

Op de nieuwe website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vind je meer informatie over de belangrijkste veiligheidsrisico’s in Zuid-Limburg. Je vindt er niet alleen wat het risico inhoudt, maar ook hoe de overheid omgaat met dit risico en wat je zelf kunt doen om je op dit risico voor te bereiden. Bovendien geeft de website meer informatie op het moment dat er in Zuid-Limburg daadwerkelijk een grootschalig incident plaatsvindt. Op de website lees je op zo’n moment precies wat je kunt doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie