Bed and Breakfast Broodhuis Kerkrade officieel geopend

Onlangs verrichtte wethouder Tim Weijers de officiële opening van Bed & Breakfast Broodhuis Kerkrade van Margriet Bayense aan de Kokelestraat 81 in Bleijerheide. Margriet heeft enkele jaren hard gewerkt om het pand uit 1901 aan te passen aan de eisen van deze tijd:

 

“Vroeger was hier de bakkerij van de familie Wöltgens gevestigd. Op de eerste verdieping heb ik mijn Bed & Breakfast gerealiseerd. De vier kamers hebben toepasselijke namen, zoals Korenaar en Graanveld. Aan de muur mocht een fotocollage met oude kiekjes van de bakkerij natuurlijk niet ontbreken.”

Talloze mogelijkheden
De B&B biedt ruimte voor zes personen. In de eigen keuken kunnen de gasten een warme maaltijd klaarmaken. “Sinds de start in januari zijn er al ruim 175 overnachtingen geboekt”, vertelt Margriet. “Deze zomer komt een gezin hier een week op vakantie. Zij maken gebruik van de hele verdieping. De ligging aan de Duitse grens blijkt de gasten aan te spreken. De mensen zijn vaak verbaasd dat Aken maar een kwartiertje rijden is. Ook de talloze mogelijkheden voor uitstapjes in Kerkrade en omgeving doet het goed bij de gasten. Veel mensen overnachten hier op doorreis naar een bestemming in het buitenland. Natuurlijk zorg ik dan wel dat ze op de hoogte zijn van wat deze regio allemaal te bieden heeft. Ik ben ervan overtuigd dat velen nog eens terugkomen.”

Speerpunt
Wethouder Tim Weijers (Toerisme) is heel blij met deze nieuwe Bed & Breakfast: “Dit initiatief sluit naadloos aan bij de Toeristische Visie van de gemeente Kerkrade, waarin Verblijven een belangrijk speerpunt is. Als gemeente stimuleren we inwoners graag om een B&B te starten. Bed & Breakfast Broodhuis is dan ook een waardevolle uitbreiding van de overnachtingsmogelijkheden in onze stad.”

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie