De hoofdmacht van KVC Oranje werd onlangs kampioen. Reden om te feesten dus. Mogelijk kan er nog een toetje bij voor de club uit Bleijerheide. Het tweede elftal heeft namelijk een plek in de nacompetitie weten te behalen en gaat langs die route strijden voor promotie naar de reserve tweede klasse.

 

 

Tegenstander komende zondag, aan de Voorterstraat in Kerkrade, is FC Oda 2.
FC Oda, afkomstig uit Weert, eindigde in de derde klasse D in de eindstand op plek vier. Die klassering geeft de ploeg recht op deelname aan de nacompetitie. Andere ploegen uit 3D die dat mogen doen zijn RKSVO 2 en Someren 4. Zij eindigden op de plaatsen twee en drie. MMC werd glansrijk kampioen in die klasse. Die ploeg eindigde trouwens, net als het eerste team van KVC Oranje, in alle periodes bovenaan.
KVC Oranje kwam enkele weken voor het einde van de reguliere competitie op pole-position in 3C.

Men werd koploper. Het kampioenschap en bijbehorend feest leken in het verschiet te liggen. Even later echter moest men die positie weer prijsgeven, omdat BSV Limburgia een maatje te groot bleek. Qua punten kon oranje-wit de Brunssummers bijbenen, maar het doelsaldo bleek nadelig. Daardoor ontglipte de mannen van trainer Cyril Kil en Peter Hundscheidt het kampioenschap. Getreurd hoeft overigens absoluut niet te worden, want als promovendus heeft men alvast een prima prestatie neergezet, ongeacht de verdere ontwikkelingen in de nacompetitie.

Het duel wordt, zoals gezegd, komende zondag afgewerkt. Aanvangstijdstip is 11.30. De winnaar van deze tweestrijd speelt op pinkstermaandag thuis tegen de winnaar uit de confrontatie tussen Merefeldia 2 en UOW’02 2. De winnaar op pinkstermaandag mag naar de finale op neutraal terrein. KVC Oranje ziet graag ondersteuning van haar supportersschare tegemoet, komende zondag om 11.30.

 

Geef een reactie