Weet jij dat lekker en gezond eten heel goed samen gaan?

 

Ise van Basisschool Benjamin, Laura van De Langeberg, Isabelle van De Trampoline en Raiko van de Titus Brandsma weten dit maar al te goed! Zij hebben namelijk gisteren uit handen van wethouder Math Houben een prijs ontvangen voor beste ‘wrap’! En met beste wordt bedoeld: welke ‘wrap’ ziet er het mooiste uit en smaakt het lekkerste.

Tijdens de (praktijk)les over gezond eten op school mochten klassen hun eigen ‘wrap’ maken. De leerlingen mochten hun eigen groenten uitkiezen, en zelf kokkerellen met onbekende kruiden en groentecombinaties. Het was een spannende, maar leerzame les. Want het doel van deze les was ook het laten zien dat gezond eten heel lekker kan zijn, en je met groenten hele verrassende en heerlijke gerechten kunt maken.

De jury – dat waren Rosalien de Vries en haar collega’s van het Emmacollege – hebben uiteindelijk de beste ‘wraps’ uitgekozen. De wraps van Ise, Laura, Isabelle en Raiko waren het beste, en zijn de gelukkige winnaars van het project! Proficiat!

Met grote dank aan de docenten van het Emmacollege die dit project voortreffelijk begeleid hebben, projectpartner Riskcare en supermarkt PLUS Quaedvlieg.

Foto Gemeente Brunssum

 

 

Geef een reactie