Beweegweken Peuteropvang Heerlen en Voerendaal

 

Peuters weten het al: bewegen is goed voor de ontwikkeling

De peuters van Peuteropvang Heerlen en Voerendaal (POVH en POVV) weten het al: bewegen is goed voor hun gezondheid en ontwikkeling. Om daar extra aandacht aan te geven, houden POVH en POVV de Beweegweken van 17 tot en met 28 juni. De eerste beweegweek start met de Peuter4daagse en sluit af met de finish op 21 juni om 9.30 uur bij de Varenbeuk in Heerlen. De tweede beweegweek staat in het teken van gezond eten en drinken met op vrijdag 28 juni om 9.30 uur de afsluiting met de educatieve kindervoorstelling ZOET in Theater Heerlen. Tijdens die ochtend wordt ook het derde boekje over Pim en Poes gepresenteerd.

 

Bewegen is goed voor ons. Maar soms komt het er niet van. Goede reden voor de peuteropvangorganisaties van Heerlen en Voerendaal om regelmatig bewegen, net als gezond eten en drinken, in het dagprogramma op te nemen. “We drinken tussendoor water in plaats van vruchtensapjes en gebruiken als tussendoortje het meegebrachte fruit en groente.  Daarnaast zijn er verschillende beweegmomenten, in het lokaal, de gymzaal en buiten.,” legt bestuurder-manager Ingrid van den Bunder uit. “Met de Beweegweken willen we met leuke en sportieve activiteiten nog eens extra met bewegen bezig zijn.”

 

De Peuter4daagse kent ondertussen al de derde editie. Iedere peutergroep wandelt een weeklang zo’n vijftien minuten per dag. Gezond eten en drinken is het thema van de tweede week met onder andere een gezonde pannenkoekendag. Theater ZOET sluit deze week af op vrijdag in Theater Heerlen.

Tijdens de wandel- en gezonde voeding activiteiten zullen er ook kleine interne wedstrijdjes plaatsvinden zoals ‘wie heeft het origineelste spandoek?’, ‘wie heeft de beste yell?’ en wie kookt de lekkerste groentesoep?’.

Als klap op de vuurpijl komt er weer een boekje uit met Pim en Poes in de hoofdrol. Pim en Poes zijn jarig. Ze delen uit in de peuteropvang. Maar wat delen ze uit? En waarom heeft Poes de oogjes dicht?

Voor meer informatie over de beweegweken, de activiteiten en de wandelingen tijdens Peuter4daagse   neem contact op Ingrid van den Bunder via i.vandenbunder@povh.nl. Kijk ook eens op www.peuteropvangheerlen.nl of op www.peuteropvangvoerendaal.nl

 

Geef een reactie