U bent van harte welkom vrijdag 21 juni bij de start van de campagne tegen sigarettenpeuken op straat. Om 13.00 uur, op de hoek van de Saroleastraat/Bongerd geeft Charles Claessens, wethouder milieu, het startsein voor het promotieteam met ‘wandelende peukjes’.

 

Het promotieteam is van 21 t/m 23 juni in het centrum actief. De promotiemedewerkers delen flyers uit. Met opvallende stickers op de bestrating proberen zij rokers over te halen om de speciale afvalbakjes voor peuken te gebruiken. De huidige afvalbakjes voor sigarettenpeuken zien er vanaf 21 juni ook anders en opvallender uit.

 

Sigarettenpeuken worden onderschat als zwerfafval
75% van alle peuken belandt niet in de asbak maar op straat en via die weg in het water. Of in de maag van dieren; resten van sigaretten kunnen dodelijk zijn voor vogels en vissen, die een peuk aanzien voor voedsel. Niet alleen de nicotine is schadelijk voor het milieu, maar ook het plastic van de sigarettenfilter. De natuur heeft tot wel 12 jaar nodig om een sigarettenfilter af te breken.

 

Foto®Parkstad Actueel/ Lucho Carreno

Geef een reactie