Gisterenmiddag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Om 13.30 werd in Sittard afgetrapt tegen hoofdklasser Fortuna ‘54.
Na twee prima overwinningen in de voorbereiding zou vandaag duidelijk moeten worden waar het team daadwerkelijk staat.

We hadden vandaag een brede selectie van 16 speelsters (alleen Lisa, Lindsey en Melissa ontbraken), en iedereen stond te trappelen om te spelen.

Elke positie in het veld kreeg een opdracht mee, 110% inzet werd gevraagd en dan gingen we zien waar het schip zou stranden.. ‘voetballen kunnen jullie, en Fortuna heeft als hoofdklasser meer te verliezen dan wij’ kregen we mee van trainer Mo.En dat we kunnen voetballen, hebben we zeer zeker laten zien!
De eerste helft hadden we meer balbezit dan vooraf verwacht, en kwamen we er voetballend bij vlagen goed uit! Af en toe ontbrak het aan de zuivere eindpass, waardoor we voorin niet heel dreigend werden. Wel kwamen we bijna op voorsprong door een (net niet) goed (genoeg) genomen vrije trap, deze zeilde rakelings over het doel. Aan werklust ontbrak het niet, de tweede bal werd vaak gewonnen.
Naarmate de eerste helft vorderde leek er vermoeidheid in te sluipen en Fortuna strafte dit direct af.  Na slordig balverlies kwamen de Fortunezen er enorm snel uit, bereikten hun spits en deze rondde prima af. Helaas gingen we met een 0-1 achterstand de rust in, maar wel wetende dat we zeker niet de mindere waren en er nog kansen zouden komen.

De tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld. Waar je zou verwachten dat een hoofdklasser dit klusje wel even zou klaren, was dit absoluut niet het geval. Onze intenties om te blijven voetballen, ook onder druk, waren goed zichtbaar.

Halverwege de tweede helft krijgen we een vrije trap, die in de kruising gekopt wordt door Sharona: 1-1! Echter heeft de grensrechter 10 meter buitenspel geconstateerd en vlagt al voordat de vrije trap genomen is.. helaas gaat de, overigens verder uitstekend fluitende scheidsrechter, mee in deze actie en keurt het doelpunt af.
Mooi om te vermelden dat de scheids na afloop serieus twijfelt of hij goed gedaan heeft aan deze beslissing, netjes!

Ook na het afgekeurde doelpunt blijven we voetballen. De laatste 10-15 minuten speelt zich vooral af op de helft van Fortuna, dreigend zijn we, maar echte kansen weten we niet meer te creëren.
Fortuna daarentegen komt er op de counter nog gevaarlijk uit, maar onze sta-in-de-weg Britt weet de 0-2 te voorkomen.

Kortom: helaas geen punt(en), maar mooi om te zien dat we als eersteklasser niet onderdeden voor Fortuna en misschien zelfs wel meer verdiend hadden.
We hebben het ze enorm lastig kunnen maken, en nog belangrijker, laten zien dat we ten opzichte van begin voorbereiding enorme stappen aan het maken zijn!

Ons bekeravontuur is nog niet ten einde: volgende week spelen we thuis tegen hoofdklasser SV Someren om 11.00!