Hoofdmenu

De eerste drie punter is binnen.

Na enkele weken van trainen en oefenwedstrijden spelen, stond vandaag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma.In de poulefase van het bekertoernooi kruist UOW’02 de degens met 3e klasser Weltania.

 

Beide teams staan sinds dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer, bij de thuisclub is dit Rodger Pieters en bij de gasten uit Welten staat Sid Plum aan het roer. Beide trainers zijn nog zoekende naar de ideale samenstelling van hun team, dit is dan ook terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. Weltania heeft iets meer balbezit, maar de 1e grote mogelijkheid is voor UOW’02. Helaas stond het vizier van de voorwaartsen nog niet helemaal op scherp. In de 23e minuut wordt het schot van de nummer 12 uit Welten goed gepareerd door de jarige Sandro Aruvaino.

Even later is het aan de overkant echter wel raak. In 25e minuut weet Daan Delahaye de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op de inlopende Stijn van Rhenen, die zeer beheerst de 1 – 0 binnen tikt. Vlak voor het rustsignaal raakt Weltania nog de lat.

Na de rust komt Rik in het veld voor de moegestreden Pim. In de 53e minuut stuurt Niels met een goede pass Stijn de diepte in, die de bal vervolgens panklaar legt voor de instormende Rik en de 2 – 0 is een feit. Nog geen minuut later had Stijn de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar helaas ging de bal dit keer naast het doel. Links en rechts begint de vermoeidheid een beetje toe te slaan, bij UOW komt Joeri Pelzer in het veld voor Rowan Kölker en even later vervangt Kai Hintjens op het middenveld Niels.

 

 

Weltania is in deze fase iets meer op de helft van UOW te vinden en krijgt ook diverse mogelijkheden op een aansluitingstreffer. De aanvallers van UOW blijven echter gevaarlijk in de ruimtes die nu ontstaan. Rik krijgt nog een grote kans na een goede pass van Stijn. In de blessuretijd maakt Weltania dan toch nog de 2 – 1, het is Sjors van Velzen die via de binnenkant van de paal weet te scoren. UOW’02 weet de overwinning echter binnen te slepen.

De eerste drie punter is binnen. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd naar RKSVB uit Ubachsberg op het programma.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.