Hoofdmenu

Lezing plekken van plezier door Olaf Op den Kamp.


Op donderdag 4 september verzorgt Olaf Op den Kamp een lezing over Plekken van plezier. Als je aan plekken van plezier denk, denk je aan parken, musea en dierentuinen. Tijdens deze lezing gaat Olaf Op den Kamp in op plekken van plezier in en rondom Kerkrade. Zo komt het Hambos, in 1932 aangelegd als het eerste wandelpark van Kerkrade, aan bod, evenals de vijvers bij het Hambos die aangelegd werden door de Kerkraadse VVV. In de Anstelvallei ontstond al vroeg de eerste Kerkraadse roeivijver, waar op zomerse zondagen grif gebruik van werd gemaakt totdat de vijver in de jaren 60 door mijnschade in onbruik raakte.

In 1944 opende het eerste Kerkraadse museum haar poorten in kasteel Erenstein. Om de mijnwerkers en hun familie te amuseren, legden de Staatsmijnen in 1938 de Botanische Tuin aan. Deze werd ontworpen door landschapsarchitect John Bergmans en heeft een typische opbouw van bloemperken, struikgewas en bomen, waardoor de tuin veel groter lijkt dan ze is. Het Kerkraadse Stadspark, ook wel bekend als Hertenpark, werd aangelegd op een voormalige vuilstort. In Eygelshoven ontstond een dierenparkje waar in de jaren vijftig zelfs Wisenten getoond werden.
Aanvang: 18.00 uur in de HUB, Martin Buberplein 15, 6461 NC Kerkrade. Reserveren via tel. 045-7630520. Einde 20.00 uur.

Bezoek ook eens mijn website: www.eifelnatur.de

Foto Archief Gemeente Kerkrade (52) Stadspark« (Vorig nieuwsbericht)