GOED BEZOCHTE 29STE EDITIE FESTIVAL CULTURA NOVA

 

Internationaal beeldend theaterfestival prikkelde tien dagen de zintuigen

 

Van 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019 vond de 29ste editie van internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova plaats. 65.000 mensen bezochten  volgens de schatting van de organisatie bij Cultura Nova, voor adembenemend circus en ontroerend familietheater, voor een theatercrimi op een bedrijventerrein en een hoorspel in een bioscoopkelder. De openingsvoorstelling trok 20.000 bezoekers naar het Festivalplein voor Theater Heerlen. Hierna volgden ruim 200, veelal uitverkochte voorstellingen van bijna 70 verschillende makers. De theatrale opening van treinstation Heerlen en de wereldpremière van ‘Effraction Nocturne’ van het Franse watertheatergezelschap ilotopie in een werkende zandgroeve in Heerlen lokten okk veel publiek. De 30ste editie van Cultura Nova vindt komend jaar plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 30 augustus 2020.

Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie