KERKRADE, Roda JC - Vitesse voetbal, Eredivisie, seizoen 2017-2018, 18-08-2017, Parkstad Limburg Stadion, Roda JC speler Chris Kum (R), Vitesse speler Alexander Buttner (L)

Roda JC heeft de eerste derby van het seizoen met 1-0 van MVV Maastricht verloren. Serhat Kot knikte de bal nét na rust langs doelman Muyters.

Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong had een basisplaats ingeruimd voor Timothy Durwael en Iké Ugobo. Na een kleine vier minuten verdween de bal via de lat terug in het veld waardoor een doelpunt voor de thuisploeg voorkomen werd. Kort daarna kreeg ook Roda JC de eerste mogelijkheid van het duel. Schlösser bracht de bal via rechts voor het doel waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Alberg belandde. Hij kon op doel schieten, maar er stond een medespeler in de baan van het schot, kans verkeken.

In de minuten hierna wisten beide ploegen niet tot grote kansen te komen. De Kerkradenaren kregen tegen het einde van de eerste helft nog kansen via een schot van Durwael (naast) en een poging van Cotán (over). Ook MVV was dichtbij de openingstreffer. Kot schoot de bal hard op doel, Muyters was gezien maar ook nu stond de lat op de goede plaats.

Vlak voor het rustsignaal kreeg Roda JC nog een goede kans via Alberg. Hij schoof de bal naar de verre hoek maar doelman Deusings zat er goed bij. Drie minuten voor het rustsignaal werd de wedstrijd door scheidsrechter Bax stilgelegd wegens het gooien van drank en andere voorwerpen naar Jordy Croux. Na vijf minuten stonden beide ploegen weer op het veld om de laatste drie minuten van het eerste bedrijf uit te spelen. Beide ploegen creërden geen kansen meer, ruststand 0- 0

Dezelfde 22 namen begonnen na een kwartier rust aan het tweede bedrijf in Maastricht. ploegen. Na slechts enkele minuten kwam MVV op voorsprong. Serhat Kot knikte een voorzet vanaf de rechterflank langs doelman Muyters, 1-0. Hierna kregen beide ploegen over en weer mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Een kwartier voor het eindsignaal kopte aanvoerder Werker de bal uit een hoekschop op de paal. In de slotminuten van het duel probeerde Roda JC met een extra aanvaller (Prtajin) een doelpunt te forceren, helaas lukte dit niet en won MVV in eigen huis met 1-0.