Super verlopen Kinder Festijn 2019 Heksenberg/Pronsebroek    

               270 Kinderen genoten van organisatie door Stichtingen Wijkraad en speeltuin

Na een prima verlopen 4e organisatie van het Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek, op zaterdag 22 juni jl., met topoptredens van Claudia Ansel, Beppie Kraft, Martin Hurkens en DJ Rolf Kaiser (Berchtensgarde) door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek, zou enkele dagen later op woensdag 26 juni in speeltuin Heksenpretje Hei Grindelweg, i.s.m. Stichting Speeltuin en in het kader van de sociale cohesie, voor de eerste maal ook een Kinder Lente Festijn worden gehouden. Voor deze organisatie stelde Stichting Wijkraad een subsidiebedrag ter beschikking, waardoor het festijn voor de kinderen een geheel gratis evenement zou zijn. Maar helaas, door de toen heersende tropische hitte, werd dit festijn in het belang van de veiligheid/gezondheid terecht en verantwoord afgelast.

 

Maar voor Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek was afgelasting geen uitstel. Integendeel, want nadien ook in overleg met Stichting speeltuin werd besloten om genoemd kinderfestijn door te schuiven naar de afgelopen schoolvakantie en werd de datum 28 augustus jl., vastgesteld, inclusief natuurlijk ook het eerder toegekende subsidiebedrag. Het was andermaal weer prachtig warm zomerweer, maar gelukkig niet zo extreem als in juni jl.

 

Dit droeg er zeker toe bij dat rond 270 kinderen, vergezeld van ouders, opvoeders etc. in de speeltuin Hei Grindelweg aanwezig waren. Een drukte van belang dus. Maar daar was het de genoemde stichtingen dan ook om te doen. Als de kinderen zich maar zouden amuseren was de insteek die hoog in het vaandel op deze zomerse woensdagmiddag stond. Helaas, in tegenstelling tot de afgelaste editie van 26 juni jl. geen aanwezigheid van het Kindercollege van B & W Heerlen. Zij hadden immers hun “regeerperiode” er op zitten en het nieuwe college 2019/2020 moet nog geïnstalleerd worden. Namens de twee stichtingen sprak Stichting Wijkraad voorzitter/secretaris Callie Steijaert, met een welkomst woord en enige uitleg over het doel van dit festijn, alle kinderen en aanwezigen deze middag toe. Hieronder ook gemeentelijke buurtregisseur voor Heksenberg/Pronsebroek Susan Hurenkamp. Dat haar komst zeer gewaardeerd werd bleek overduidelijk uit het gegeven dat zij van Stichting Wijkraad een leuk bloemstuk overhandigd kreeg.

Maar er waren nog meer bloemen door Stichting Wijkraad te vergeven en bedoeld als dank voor de inspanning die het bestuur speeltuin zich getroosten. Het ging dan om de dames Cindy (voorzitster), Sonja (secretaresse), Joyce (penningmeester) en Sjannie bestuurslid. Voor de een dag eerder jarig geweest zijnde voorzitster Cindy Biermans had Stichting Wijkraad ook nog een aparte verrassing. Als verjaardagsgeschenk wilde zij alleen maar donaties voor de dierenbescherming. Een zeer nobel idee en Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek beloonde, tot verrassing van Cindy, dit idee met een donatie van 50 euro.

Vervolgens werd het urenlang een super Kinder Festijn en genoten de kinderen van (gratis) friet, snacks, ijs, frisdrank en suikerspin. De middag werd muzikaal ook ondersteund door DJ Albert, zodat op dit gebied er ook een meer als gezellige sfeer heerste. Kortom, het was voor Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek een geweldig idee om dit i.s.m. Stichting Speeltuin in de speeltuin te organiseren. Trotsgevoel voerde dan ook de boventoon en wie weet volgend jaar 2020 weer een vervolg.

 

Foto’s: Edie Bleimuth/Callie Steijaert

Geef een reactie