Schaesberg en RKHBS treffen elkaar de laatste jaren regelmatig, Vaak in beslissende momenten van de competitie. Ook de speelsters zijn geen onbekende van elkaar.

Maar vandaag was het de start van het bekertoernooi. In een lastige poule zullen de vrouwen gaan proberen om verder te komen en dan is zo’n eerste wedstrijd van belang. De vrouwen van Schaesberg zijn nog niet helemaal compleet maar voor de tweede week op rij was het Quinty Kroes van de MO19 die zich  wederom met een uitstekende invalbeurt liet gelden. Top Quinty.

De start was lastig voor de vrouwen. De onderlinge afstemming liep niet zoals de bedoeling was en daardoor gaf men veel ruimte weg waardoor RKHBS goed voetbal kon laten zien. Zonder dat ze echt dreigende werden.   Na een omzetting halverwege de eerste helft kreeg Schaesberg steeds meer de controle.  En kwamen er ook kansen en mogelijkheden.

In de 34 minuut was het Lois die van afstand prachtig raak schoot. 0-1.  RKHBS heeft een spits die altijd in de gaten gehouden moet worden.  Maar Stephanie had haar goed in de greep waardoor het haar gevaar werd geminimaliseerd.  Toch kreeg RKHBS een grote kans in de eerste helft.  Met een vloeiende aanval kwam men door de verdediging heen maar attent uitkomen van Yaelle voorkwam een doelpunt.  Dit was dan ook de eerste en ook laatste echte kans van RKHBS.  En dat zegt dan uiteindelijk ook weer veel over onze vrouwen,  die daarna de complete controle over de wedstrijd hadden en niets meer weggaven.

In de tweede helft ging het spel nog maar een kant op. Richting het doel van RKHBS.  Niet dat Schaesberg heel veel grote kansen uitspeelde maar men had in alles de controle. Het was wachten op het bevrijdende tweede doelpunt.  Goed verdedigend werk van de voorhoede dwong een speelster van RKHBS tot een breedte pass die echter door de attent reagerende Jess werd opgepikt en afgewerkt. 0-2.  Hierna vloeide het geloof en krachten weg bij de thuisclub. Schaesberg kreeg nog enkele goede mogelijkheden op een derde doelpunt maar dat viel niet.  Een onnodig lastige eerste helft en een sterke tweede helft.  Nog genoeg werk aan de winkel maar wel een goed begin.

Zondag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen SVC2000.