Op een schitterende zondagmiddag met veel toeschouwers speelden Vijlen en Rood Groen, voor het eerst in ruim vier jaar, weer een officiële wedstrijd tegen elkaar. Het betrof de derde en laatste poule wedstrijd voor de KNVB beker. Omdat RKHBS de poule al gewonnen had, speelden de twee ploegen voor de eer en het “kampioenschap van de gemeente Vaals”.

Zoals het in een derby hoort te zijn speelden beide ploegen om te winnen. Het niveau was niet altijd om naar huis te schrijven. Te veel laatste ballen kwamen niet aan maar het was en bleef spannend. In de 20ste minuut was het Rood Groen dat de score opende. De Vijlen keeper kreeg en vrije trap van Scott van Delden niet onder controle en Kevin Savelberg was, wederom, attent en schoot de bal alsnog binnen. Deze 0-1 werd ook de ruststand. In de 2e helft werd Vijlen sterker en dit resulteerde in 58ste minuut in een penalty voor Vijlen die door Mike Schosser feilloos benut werd.

Daarna golfde het spel op en neer waarbij Rood Groen in het laatste kwartier weer de bovenliggende partij was. Over en weer werden enkele goede mogelijkheden niet benut en het leek op een gelijkspel uit te draaien. Een stand waar eigenlijk iedereen vrede mee kon hebben. Echter de laatste corner van Rood Groen, in de blessuretijd, werd door Vijlen niet goed weggewerkt en uiteindelijk kwam de bal, ietwat gelukkig, bij Lars Spillmann terecht die niet nadacht en gelijk uithaalde. Hoewel niet hard rolde de bal wel in de uiterste hoek en daarmee bezorgde hij Rood Groen de voorsprong en dus de overwinning want de scheidsrechter floot een minuut later af. Rood Groen was dus de gelukkigste deze wedstrijd en eindigde 2e in de poule.

Volgende week begint de competitie voor Rood Groen met een uitwedstrijd tegen Leonidas in Maastricht. Een ploeg die we nog kennen van de 1e ronde van de nacompetitie van afgelopen seizoen. Deze degradant is gelijk een zware tegenstander voor de jonge ploeg van Rood Groen.