Na de fraaie thuisoverwinning op Eikenderveld, mochten we gisteren  op bezoek bij De Leeuw. De degradant uit de derde klasse had de eerste wedstrijd verloren en was gebrand op revanche.

Op een vrij klein kunstgrasveld met veel wind ging het in de beginfase redelijk gelijk op. We werden steeds sterker en kwamen weer vrij snel op voorsprong. Uit een corner van Ron kopte Kjell ongehinderd raak, 0-1. Even later dribbelde Ron een aantal man voorbij en gaf de bal mee op Kjell, die 1 op 1 via de keeper doel trof. Een mooie lange bal van De Leeuw werd daarna net over het doel van Sander gekopt, maar na wederom een goede actie van Ron die 1 op 1 de doorgang werd ontzegd door de laatste man, was het wederom Kjell die via een touche de vrije trap binnen schoot.

Een hattrick in iets minder dan een half uur. Omdat het toch al zo lekker voor hem liep vanmiddag, besloot hij een afgeslagen bal ineens op de pantoffel te pakken en deze verdween snoeihard onderkant lat in het doel. 0-4 bij rust, 4x Kjell. Na de pauze geloofde De Leeuw het eigenlijk wel en werd het een gematigde wedstrijd. Paul trof met links de paal en De Leeuw creëerde wederom weinig echte kansen. Het bleef even rustig qua aanvallen van onze kant maar Cas maakte een goede actie over de linkerflank en gaf goed voor op Michel die raak kopte nadat hij daarvoor nog een steekbal van Kjell op de doelman had geschoten: 0-5.

Na een ongelukkige handsbal van Alain in de zestien haalde de thuisploeg de nul van het scorebord met een goede penalty. Het slotakkoord was toch voor ons. Yaël stuurde Michel goed diep richting de keeper, die hem randje zestien doormidden liep. Penalty Kjell en nummer 5 van de middag. 1-6 en dus wederom een mooie overwinning. Volgende week RKTSV thuis.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie