Schaesberg vergeet zichzelf te belonen en verliest van Bekkerveld, uitslag 0-1

Beide teams kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de 1e klasse, maar degradeerde uiteindelijk beide via de nacompetitie. Vorig seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld, dit seizoen wint Bekkerveld tegen de verhouding in met minimaal verschil.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten met veelvuldig balverlies over en weer. Na een kwartier neemt Schaesberg het initiatief en speelt het Bekkerveld 30 minuten lang van het veld af. Twee schietkansen zijn er voor Jasper Braad, maar de keeper van Bekkerveld is op zijn hoede. Even later gaat Ronald Geuskens alleen op de keeper af, na een goede steekpass van Brian Stevens, de keeper redt echter opnieuw. Bekkerveld zet er alleen bij standaardsituaties iets tegenover, maar verder komt Schaesberg niet in de problemen. Vlak voor rust gaat Randy Quaedackers de diepte in, zijn bal bereikt Imad Haddadi wel, maar hij kan de bal niet meer in de goal sturen. Zonde dat Schaesberg zich in deze goede fase niet weet te belonen.

In de tweede helft geven we het goede spel voor rust, geen goed vervolg. We zijn te slordig aan de bal en Bekkerveld komt iets beter in de wedstrijd. In de 65e minuut is er onvoldoende druk op een voorzet vanaf onze linker kant, bij de tweede paal wordt de bal binnengegleden. Schaesberg moest net als vorige week, onnodig in de achtervolging.

Op zoek naar de gelijkmaker, werden de ruimtes in het veld steeds groter. Kansen kwamen er voor beide ploegen, al was de allergrootste kans voor Schaesberg. Imad Haddadi heeft de bal 5 minuten voor tijd voor het intikken, eerst schiet hij tegen een verdediger op, dan schiet hij op de binnenkant paal. De rebound is voor Noah Ngodici, hij schiet de bal ook tegen de paal en wonderbaarlijk genoeg weten we niet te scoren uit deze situatie. Hierdoor blijft het 0-1 en is dit niet de start van het seizoen waar op gehoopt was.

Volgende week moet het bij vlagen goed spelend Schaesberg zichzelf eens gaan belonen. Dan wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen v.v. Heer uit Maastricht.