Na vorige week, onder een lekker herfstzonnetje, tegen de Leonidas, de competitie te hebben geopend moest Rood Groen vandaag, in echt herfstweer, aantreden tegen weer een tegenstander uit de nacompetitie te weten de studenten vereniging DBSV. Deze vereniging bestaat altijd uit een team van goede tot zeer goede spelers die als student in Maastricht zijn neergestreken. Het was dus even afwachten hoe de ploeg er nu uit zou zien.

Ondanks een stevig aantal mutaties bleek er weer een goede ploeg te staan. Dat zij pas kort bij elkaar waren en dus nog niet ingespoeld waren is dan een bekende bijkomstigheid. Rood Groen begon fel en goed aan de wedstrijd en binnen een kwartier had Kevin Savelberg het net achter de DBSV keeper al twee keer gevonden. Na deze 2-0 stand kwam DBSV echter steeds meer in de wedstrijd. Mede door de straffe wind hadden beide ploegen het lastig om de opgezette combinaties goed af te maken. DBSV kreeg enkele kansen die niet benut werden. Na 45 minuten werd dan ook met 2-0 ruststand de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft drong DBSV nog meer aan maar was het Rood Groen dat in de 60ste minuut na een mooie actie van Max Custers de 3-0 kon aantekenen.

Iedereen die dacht dat het nu wel gelopen was kwam bedrogen uit. DBSV had de laatste 30 minuten het spel volledig in handen. Zij kwamen in de 70ste minuut, toen Rood Groen een bal niet uitverdedigd kreeg, terug tot 3-1. Dat het daar uiteindelijk bij bleef mogen de voorwaartsen van DBSV zich aanrekenen. Enkele zeer grote kansen werden niet benut en als er wel goed afgerond werd stond de lat of Rood Groen keeper Andreas Heijenrath een DBSV goal in de weg.

Toen de scheidsrechter affloot mocht Rood Groen de 3-1 overwinning vieren maar of het helemaal verdient was laten we maar even in het midden. De punten tellen tenslotte. Volgende week komt promovendus FC Gulpen naar Lemiers voor de eerste Heuvelland derby van het seizoen.