De wedstrijd tussen Linne en Brunssum was er een in de bovenste regionen van het dit nog prille seizoen. Met een overwinning zou Linne boven Brunssum komen en zich nestelen bij de bovenste 4.

Brunssum wil na deze match ook bij de koplopers horen dus alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd.
Brunssum liet er meteen geen gras over groeien en begonnen fel aan de wedstrijd. Met een hoog tempo en veel strijd ging men op zoek naar een snelle treffer. In deze beginfase werd Linne vastgezet en overrompeld zonder dat het Brunssum grote kansen opleverde. Dit spel hield zo’n 20 minuten stand maar leverde Brunssum niet meer dan een handje vol halve kansen.

Linne daartegen was bij hun eerste uitbraak meteen gevaarlijk. Bij een uitbraak over rechts kan de rechtbuiten op Alain af gaan maar Alain verkleint goed zijn hoek en ook de voorzet wordt door de Brunssum se verdediging teniet gedaan. Nog geen minuut later is het een zondagsschot die door Alain nog net uit de kruising kan worden getikt. Hiermee is het ook meteen gedaan met het offensief van Linne.

Brunssum neemt het heft weer in handen en is vanaf de 35e minuut weer de bovenliggende partij. Een tegenvaller is dat Daniel met een spierblessure het veld moet verlaten maar met de Ali expresse komt er ook weer veel energie in het veld. Het is diezelfde Ali die 5 minuten voor de rust een prima voorzet aflevert. Bas reageert goed op deze voorzet en knap voor zijn man uitkomend verschalkt hij de gastendoelman 1-0. Dit is tevens de ruststand en spelers en toeschouwers gaan na binnen om even een droog plekje te zoeken.

Na de rust begint Brunssum weer fel en speelt men een goede pot. Onder aanvoering van Rocco wordt er goed druk gezet en heeft Brunssum meer balbezit dan Linne. In eerste instantie staat Linne wel onder druk maar weet Brunssum het niet om te zetten in doelkansen. Dan een tweede tegenvaller want ook Danny moet met een spierblessure het veld verlaten en wordt vervangen door Soufian.

Hiermee gaat Brunssum met een extra aanvaller spelen en dat zorgt voor meer daadkracht. In de 62e minuut staat Maikel aan het eind van een goede aanval en wordt vlak voor de keeper vastgepakt. Dit levert Brunssum een penalty op en de Linne verdediger een rode kaart op. Bram stelde zich achter de bal en schoot Brunssum naar een 2-0 voorsprong. Brunssum wilde niet hetzelfde scenario als vorige week en ging opzoek naar de 3-0. Hier kreeg men ook enkele zeer goede kansen voor maar deze werden helaas niet benut. En ja hoor je voelt hem al aankomen Linne scoorde uit de enige halve kans de 2-1. Brunssum raakte echter niet in paniek maar wel nog een speler kwijt. Bram had namelijk teveel last en moest ook het veld verlaten. De trainer moest nu ook de derde wissel toepassen en zo kwam Omer in her veld. Omer had dan wel nog nooit 4e klasse gespeeld maar met zijn leeftijd en ervaring speelde hij prima mee de laatste 10 minuten. In de slotfase kon Linne geen vuist meer maken en creëerde Brunssum enkele goede kansen. Het duurde echter tot de laatste minuut eer Maikel weer door de verdediging van Linne sneed en nu werd hij niet van het scoren afgehouden.

Een prima 3-1 overwinning met een zwart randje wat de blessures betreft. Nadat alle uitslagen bekend waren bleek Brunssum de nieuwe koploper. Ook al staat Sporting Sittard er qua verliespunten iets beter voor het is toch een aanzien om aan te kunnen wennen. Brunssum wint ook deze wedstrijd en doet het wederom met de gehele selectie. Zo zie je maar je doet het met z’n allen en dat is ook een kracht.

Volgende week de derby tegen Schinveld, u bent er toch ook bij.