Kerkraadse brug over Buitenring krijgt aanstraalverlichting

 

De fiets/voetgangersbrug bij de Gracht, ook wel bekend als de ‘Gaiabrug’, zal binnenkort extra benadrukt worden door mooie verlichting.

De ‘Gaiabrug’ was eerst gelegen naast GaiaZOO maar is door de komst van de Buitenring verplaatst. De brug maakt nu een handige verbinding voor fietsers en voetgangers, over de Buitenring, tussen de wijk de Gracht en het Crombacherbeekdal.

“De brug is van grote afstand zichtbaar en is een opvallend element in het landschap. Het is een duidelijk herkenningspunt van de Buitenring en van het naderen van Kerkrade. Door de brug op diverse plekken aan te stralen en te verlichten, willen we de brug nog mooier en beter zichtbaar maken, ook in het donker” aldus wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte).

Er is een plan opgesteld om de Buitenring visueel aantrekkelijker en ‘beleefbaarder’ te maken. Dit voorstel heeft de naam LeisureRing gekregen. Met de LeisureRing wordt onder de aandacht gebracht dat de weg een veelheid aan toeristische parels, groot en klein, met elkaar verbindt.
Drie van deze bijzondere accenten liggen in de gemeente Kerkrade. Dat zijn naast de houten ‘Gaiabrug’, de natuurstenen wand bij GaiaZOO en de verlichting in de spoorbrug van de Miljoenenlijn.

Op initiatief van de gemeente Kerkrade, met steun van IBA Parkstad, Stadsregio Parkstad Limburg en provincie Limburg, wordt de aanstraling van de brug nu gerealiseerd.

Naar verwachting zal de verlichting van de brug eind van dit jaar gereed zijn.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie