Wereldpremière philharmonie zuidnederland

 

 

Zaterdag 26 oktober zal Stingray Classica voor de eerste keer een wereldwijde livestream uitzenden op haar app die via mobiele telefoon, tablet en webplayer wereldwijd te volgen is. De philharmonie zuidnederland is het orkest dat deze eer als eerste te beurt valt. Het orkest speelt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen een programma met Elegies van Danielpour en de Zevende Symfonie van Bruckner. Het concert begint om 20.15 uur in Muziekgebouw Eindhoven.  Via de link www.stingrayclassica.com/app kunnen mensen de happening vanaf 19.35 gratis live streamen.

Creatief directeur Rob Overman van Stingray Classica: “Wij zetten met deze livestream een belangrijke stap in onze missie om klassieke muziek bereikbaar te maken voor elke muziekliefhebber, waar dan ook ter wereld. Eindhoven en de philharmonie zuidnederland zijn voor Stingray een vanzelfsprekende keuze omdat hoge kwaliteit en innovatie hier hand in hand gaan. En de Zevende Symfonie van Brucker onder leiding van Harmut Haenchen is natuurlijk een droomprogramma.”.

Het orkest ziet absoluut mogelijkheden voor de toekomst: “Dit is een geweldige manier om klassieke muziek op een extra manier naar onze doelgroep te brengen en deze uit te breiden”, zegt intendant Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland. “Bovendien betekent het partnerschap ook dat de opbrengst van abonnementsgelden worden gedeeld waardoor er geld terugvloeit naar het orkest om te investeren in nieuwe producties en innovaties.”

Deze app of service die Stingray Classica aanbiedt, kan misschien het beste worden omschreven als ‘de Netflix voor klassieke muziek’. Liefhebbers die abonnee worden via philharmonie zuidnederland profiteren van 50% korting en betalen €7,99 per maand voor het abonnement. Via de link www.stingrayclassica.com/philzuid kan in eerste instantie een gratis proefabonnement voor 14 dagen worden afgesloten om alle concerten, documentaires en inleidingen van philharmonie zuidnederland nog eens rustig terug te kijken.

Over Stingray

Stingray heeft diverse muziekapps met ruim 101 miljoen downloads en 400 miljoen gebruikers in 156 landen. Het in Montreal gevestigde Stingray (TSX: RAY.A; RAY.B) is een toonaangevend muziek-, media- en technologiebedrijf met meer dan 1200 werknemers wereldwijd. Stingray is een premium provider van direct-to-consumer- en business-to-business-diensten, waaronder audio-televisiekanalen, 101 radiozenders, SVOD content, 4K UHD televisiekanalen, karaokeproducten, beeldkranten, achtergrondmuziek, en muziekapps.

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is het symfonieorkest van Zuid-Nederland. Een bruisend, professioneel symfonieorkest met een rijk scala aan concertformules, aantrekkelijk voor een publiek van alle leeftijden. De philharmonie zuidnederland is een orkest voor iedereen. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières, uitdagende crossovers én educatieve projecten. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een organisatie met een heldere visie op vernieuwing, een orkest dat doorlopend zijn grenzen verlegt.

Foto Focuss 22

Geef een reactie