Na de laatste weken een aantal keren verloren te hebben terwijl een goed resultaat toch binnen handbereik lag moest vandaag worden aangetreden tegen de rode lantaarndrager RKSAV. Vanaf minuut één bleek RKASV echter beter in de wedstrijd te zitten. In de eerste minuut wist een fellere RKASV aanvaller de Rood Groen verdediger af te troeven en de  voorzet werd bijna tot de 1-0 gepromoveerd. Slechts dankzij Rood Groen keeper Andreas Heijenrath bleef de 0 nog even op het bord.

Ook in de minuten daarna bleef RKASV gevaarlijker. Echter zoals zo vaak, als je ze zelf niet maakt valt die aan de andere kant. Ook nu was dat het geval toen in de 12e minuut toen Kevin Savelberg uithaalde en de bal in goal verdween. 0-1 voor Rood Groen. Wie dacht dat dit positief zou uitpakken voor het spel van Rood Groen kwam bedrogen uit. RKASV werd beter en gevaarlijker en toen in de 23ste minuut een Rood Groen verdediger onder bal doorging en de aanvaller zeer koelbloedig afrondde stond het alweer 1-1. De ruststand werd met 1-1 bereikt en daar mocht Rood Groen het meest tevreden mee zijn. In de 2e helft pakte RKASV het initiatief en in de 53ste minuut kreeg een Rood Groen verdediger de voorzet van de rechtsbuiten er niet uitgehaald.

De aanvaller voor de goal tikte de bal slim in en Rood Groen stond op achterstand 2-1. Langzaam maar zeker ging Rood Groen meer risico nemen en in het laatste kwartier ging laatste man Jelle Teheux mee naar voren om, als diepe spits, de gelijkmaker te forceren. Er ontstonden wel een paar hachelijke momenten voor de RKASV goal maar dichter dan een kopbal van een RKASV verdediger op de onderkant van zijn eigen lat kwam Rood Groen niet.

Toen RKASV in de blessuretijd in de counter nog de 3-1 maakte was het beslist. Samengevat kunnen we stellen dat de overwinning van RKASV verdiend was. Bij Rood Groen ging te veel fout en te weinig goed om een resultaat te kunnen afdwingen. Volgende week komt RKVVM uit Margraten op bezoek in Lemiers. En volgende kans op de drie punten.