Schaesberg begon furieus aan de wedstrijd, in de 3e minuut was het wederom Noah Nhgodici die net als vorige week de openingstreffer maakte. Op aangeven van Peter-Jan Erkens volleert hij de bal met zijn rechter tegen de binnenkant paal, 0-1. Heerlen lijkt van slag en Schaesberg blijft aanvallen, Randy Quaedackers en opnieuw Noah weten de voorsprong echter niet te verdubbelen.

Na 25 minuten lijkt Sporting Heerlen meer grip op de wedstrijd te krijgen, Schaesberg geeft het initiatief dan even weg. Verder dan één bal op de buitenkant paal, door Wesley van Dijk komen ze niet. Schaesberg wordt aangespoord om weer het initiatief terug te nemen en sneller vooruit te verdedigen. De laatste fase van de eerste helft komt Schaesberg weer iets beter in de wedstrijd en scoort het de 0-2. Imad Haddadi rond een mooie aanval af, door een lage voorzet van Randy binnen te schuiven.

We hadden geleerd van onze wedstrijd tegen Heer, toen we een 2-0 voorsprong helemaal weggaven in de tweede helft. Niet te ver inzakken en druk op de bal houden, zorgde voor veel lange ballen en opportunistisch spel van Sporting Heerlen. Schaesberg bleef gemakkelijk overeind en Imad vergat de wedstrijd al vrij snel in de tweede helft definitief te beslissen. Randy zijn kopbal ging net naast en Brian Stevens zijn schot belande op de paal. Hierdoor bleef het wel oppassen, maar nadat Randy Quaedackers zijn goede optreden beloonde met zijn eerste doelpunt (0-3), was de wedstrijd definitief beslist.

Een mooie overwinning en een echte teamprestatie, waarbij met name de inzet en werklust van de jeugdige Tim Kanters en Noah Nhgodici een extra compliment verdienen. Ga zo door jongens en zet deze stijgende lijn verder door. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Haelen op het programma.