Herken je deze nog: de ZumBó Diksiejoneer, hét woordenboek van het Zumpelvelds en Bócheser dialect?

Heemkundevereniging De Bongard heeft de ZumBó Diksiejoneer opnieuw uitgebracht!
Niet alleen op papier, maar ook in een digitale uitgave. Volledig geactualiseerd en opnieuw vormgegeven is hij beschikbaar als doorzoekbaar PDF-bestand, speciaal op maat voor gebruik op de mobiele telefoon.


De verschijning van de digitale Zumbó Diksiejoneer gaan we vieren tijdens het Groot ZumBó Dialect Dictee!

op zondag 10 november 2019 van 14.00 tot plusminus 17.00 uur in ‘Café Oud Bocholtz’, Pastoor Neujeanstraat 11 in Bocholtz.
Iedereen die onze taal hoog heeft zitten, wordt dringend opgeroepen om mee te doen! Schoolkinderen, leerkrachten, politici, middenstanders, geestelijken, carnavalsvierders, sporters, buurtverenigingen enz., dagen we uit om met een team mee te doen met het Groot ZumBó Dialect Dictee en te strijden voor de titel: 1-ste Zumbó Dialect Baas.

Je kunt je opgeven voor de Zumpelvelder of Bócheser Schrijfwijze. Ook Noorderlingen en Nieuwkomers met hart voor onze taal kunnen deelnemen.

Deelname is mogelijk in twee categorieën namelijk individueel en in teamverband. De kosten bedragen, inclusief Digitale Diksiejoneer, € 5 per persoon of € 10 per team van maximaal 4 personen. Elke deelnemer die van tevoren betaalt, krijgt ook van tevoren de Digitale Diksiejoneer per mail toegestuurd! Betalen bij de entree kan ook, maar dan krijg je de Digitale Diksiejoneer pas achteraf en is het natuurlijk moeilijker oefenen.

Aanmelden via mail: DeBongard@hotmail.com Graag naam en de categorie (individueel of team) in de mail vermelden.

Laten we er een feestelijke en gezellige middag van maken!

Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz

Geef een reactie