Vorige week ging SBO De Wissel van start met de opschoonactie. Op diverse plekken op en rondom de school, hebben 92 kinderen van SBO De Wissel zwerfafval opgeruimd. Het resultaat: 1251 stuks zwerfafval opgeruimd in slechts 2,5 uur tijd!

Zwerfafval, mooi niet! De opschoonactie maakt deel uit van het educatieprogramma ‘Zwerfafval, Mooi niet!’, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar plastic soep en zwerfafval. De Bries verzorgden de gastlessen op SBO De Wissel in Landgraaf. De gemeente Landgraaf zorgde voor grijpers, afvalzakhouders, zwerfafvalkarren, handschoenen en veiligheidshesjes voor de veiligheid.

Enthousiasme. De groepen gingen verspreid de wijk in, op zoek naar zwerfafval. Ze hebben veel zwerfafval rondom de school opgeraapt. Zelfs leerkrachten waren verbaast over het aantal stuks zwerfafval. Van de interactieve gastles inclusief een AfvalBingo en de opschoonronde hebben de kinderen veel geleerd. Zij hopen nu dat wat schoongemaakt is ook schoon blijft.

Ook iets voor jullie school?. De gemeente Landgraaf werkt in de aanpak van zwerfafval nauw samen met De Bries, die de gastles ontwikkelde. Benieuwd naar de mogelijkheden om zwerfafval op jouw school op de agenda te zetten? Neem dan contact op met het team van De Bries. De interactieve gastles en de opschoonronde worden geheel kosteloos door de gemeente Landgraaf aangeboden.

Basisschool ’t Valder en SBO De Wissel zijn goed van start gegaan!

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie