UOW’02 weet driepunter eindelijk over de streep te trekken!

 

 

Vaesrade en UOW’02, twee ploegen die met elk 5 wedstrijden gespeeld zichzelf terugvonden in de brede middenmoot van de 4e klasse B, stonden vandaag tegenover elkaar. Een koud sportpark Op de Vijfbunder was het decor voor een interessante ontmoeting tussen beide teams.

 

UOW’02, dat de rug moest rechten na het teleurstellende gelijkspel tegen RKTSV verleden week, ging razend van start. Het doel van Vaesrade-keeper Erik Urff werd in de eerste minuten al snel onder vuur genomen. UOW’02-er Kay van Haaren was na luttele minuten al trefzeker toen de bal in het rechtergedeelte van het strafschopgebied voor zijn voeten kwam en hij hard, diagonaal afrondde, 0-1!

 

Nadat Vaesrade op achterstand was gekomen, bleef het initiatief in handen van UOW’02. Het uitblijvend scorend vermogen, dat de ploeg in eerdere wedstrijden de das om deed, leek ineens verdwenen en UOW’02 wist de bal opnieuw in het doel te werken via Stijn van Rhenen. Binnen een kwartier een 0-2 voorsprong voor de gasten uit Landgraaf.

Voor wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, werd het een verrassende en interessante middag. Het initiatief ging na 20 minuten over aan Vaesrade waarbij zij steeds verder op de helft van UOW’02 kwamen te voetballen. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen.

Na een dik half uur spelen wist Vaesrade echter de aansluitingstreffer te maken via Kevin de Debije, nadat hij een voorzet ineens voor zijn voeten kreeg en hij de bal in het UOW’02-doel wist te werken, 1-2!

UOW’02 leek het even helemaal kwijt te zijn en wist zich niet te herpakken. Een communicatiefout in de laatste linie van UOW’02 zorgde ervoor dat Vaesrade-middenvelder Holthuijsen de bal op wist te pikken en vlak voor rust de 2-2 binnen schoot. Een opsteker voor Vaesrade, een dreun voor UOW’02!

Na rust bleef het een interessante wedstrijd waarbij beide ploegen de kans kregen om zichzelf op voorsprong te schieten. Dit werd nagelaten tot aan de 80e minuut toen Thijs Middeldorp op zo’n 25 meter van het Vaesrade-doel de bal kreeg. Hij bedacht zich geen moment, schoot de bal met een boog over doelman Urff en bracht UOW’02 hiermee de langverwachte overwinning! Vaesrade drong nog even aan, maar wist UOW’02-doelman Aruvaino niet meer te verschalken.

Zondag 3 november komt koploper Voerendaal op bezoek in Landgraaf en mag Vaesrade haar geluk gaan beproeven in de uitwedstrijd bij vv De Leeuw.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie