De financiële toekomst van BVO Roda JC Kerkrade lijkt veiliggesteld.
Gisteravond (maandag) heeft een groep ondernemers, waaronder Roland Hogenelst en Stijn Koster, een bankgarantie afgegeven bij de licentiecommissie van de KNVB. Hiermee lijkt een nieuwe puntenaftrek (3 punten) afgewend. De licentiecommissie van de KNVB gaat een oordeel vellen over de ingediende stukken.

Met de garantstelling plus toegezegde investeringen van de groep is het huidige seizoen afgedekt.

Hogenelst, Koster en een aantal lokale ondernemers, verwerven het beheer over 79,8% van de aandelen van Roda JC, welke zijn ondergebracht in de Stichting FS United. Het ondernemerspact wil de komende jaren de club in financieel en organisatorisch rustiger vaarwater gaan brengen. De groep is zich ervan bewust dat dit de nodige impulsen behoeft.

Tegen de eerste puntenaftrek (3 punten) welke vanuit de licentiecommissie van de KNVB werd opgelegd is beroep aangetekend. Wanneer de bond hier uitspraak over doet is nog niet bekend.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie