SCHUNCK pakt deze november uit met twee bijzondere TALKS waarbij je je tijdens de eerste winterdagen in de pluche zetels van het auditorium mag nestelen. Op 16 november brengt Gouden strop- winnaar en auteur Michael Berg je in gesprek met bekende thrillerauteurs in ‘Het lijk was nog warm’, en op 22 november doorprikt Theo Ploeg onze bubbel van het westerse consumptiegedrag in zijn lezing rondom ‘Het warenhuis’.

 

 

 

 


Het lijk was nog warm
16 november 19:30 – 22:30 uur / €10,-

In welke wereld leeft een schrijver van thrillers? Wat gaat er in hem of haar om en waar komt die aantrekkingskracht tot de donkere kant van de mensheid vandaan? ‘Het lijk was nog warm’ is een avond voor thrillerfans en iedereen die houdt van spannende boeken. De presentatie is in handen van  de succesvolle Heerlense thrillerauteur Michael Berg. Hij ontvangt en interviewt  schrijvers Inge Ipenburg, Yvonne Franssen, Jo Claes en het schrijversechtpaar Peter Römer en Annet Hock, met als special guest Bob Willemsen.

 

 

 

Tempels van consumptie – Lezing door Theo Ploeg
22 november 14:00 + 16:00 uur / €7,50 inclusief een toegangsbewijs voor de tentoonstelling depARTment STORE

De mensen herkennen zichzelf in hun gemakken; zij drukken zich uit in hun auto, hifi-installatie, bungalow en keukenuitzet. – Herbert Marcuse in ‘De Eendimensionale Mens’

De ontwikkeling van het warenhuis staat symbool voor de opkomst, de groei en het verval van onze westerse consumptiemaatschappij. Vanuit de cultuursociologie bespreekt Theo Ploeg de sociaalhistorische betekenis van ‘Het warenhuis’, de consumptiemaatschappij en het gedachtengoed van de Frankfurter Schule (Theodor Adorno, Herbert Marcuse, Walter Benjamin). Deze lezing wordt gehouden in het kader van de tentoonstellingen DepARTment STORE & U bevindt zich hier in SCHUNCK, die beide op hun eigen manier het warenhuis dat het Glaspaleis ooit was als thema hebben.

Meer info en tickets via schunck.nl

Foto’s Schunck en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie