Een absolute voetbaltopper, een ware kraker. Zo mag de ontmoeting tussen KVC Oranje en RVU zondag zonder meer worden gekwalificeerd. De nummers één en twee van de ranglijst in de derde klasse A van het amateurvoetbal treffen immers op elkaar. Een mooiere menukaart is, in ieder geval op dit moment, niet direct denkbaar, hoewel daarbij dan met wat realiteitszin wel moet worden aangetekend dat nummer drie op die ranglijst, vv SCM, momenteel minder verliespunten heeft dan KVC Oranje.

 

Koploper RVU is tot nu toe ongenaakbaar gebleken. Alle zes gespeelde wedstrijden werden gewonnen. Dat niet alleen, dat gebeurde in de regel ook nog eens met alleszeggende cijfers. Zo werden Simpelveld (4-0), BMR (8-1), Walram (5-1) en SC Jekerdal (0-4), op forse nederlagen getrakteerd. Tegen SVME (0-2) en FC Hoensbroek (1-2) bleven het binnen de perken. In totaal heeft de equipe van trainer Eric Marees inmiddels in 6 wedstrijden 25 keer het net gevonden, een gemiddelde van meer dan 4 per wedstrijd dus. Indrukwekkend Een heel belangrijke rol speelt Mitchell de Jong. De man met nummer drie spelend op de 10-positie heeft tot nog toe maar liefst 12 keer doel getroffen. Achterin wordt nagenoeg niets weggegeven. Slechts 3 tegendoelpunten. Dat is heel weinig.

Dan KVC Oranje. Afgelopen zondag kwam aan een reeks van 16 wedstrijden zonder verlies een eind. Bij SCM werd voor het eerst sinds 24 februari weer eens verloren. Je zou kunnen zeggen dat de (te) grote optimisten binnen de club,of in ieder geval meerderen met een oranje-wit hart, weer met beide voeten op aarde terug werden gezet. Zo’n verlies komt natuurlijk aan, maar je weet dat het een keer moet gebeuren. Een nieuwe uitdaging staat dan alweer te wachten en die heet dus nu koploper RVU. Reden genoeg om de mouwen opnieuw op te stropen.

De wedstrijd kent overigens ook een historisch hoogtepunt. In het laatste duel van het seizoen 2004-2005 troffen beide teams elkaar, op de laatste speeldag, met als inzet het kampioenschap, ook toen in Bleijerheide én in 3A. KVC Oranje had voldoende aan een gelijkspel om de titel te pakken, RVU moest winnen. Kort voor tijd stond het 1-1. De titel leek binnen voor oranje-wit, maar toen produceerde Ivo Bonten een eigen doelpunt, waardoor het feesten werd in Rothem. Bij KVC Oranje heerste na afloop grote verslagenheid, maar die stemming veranderde nog geen drie weken later in euforie toen men in de finale van de nacompetitie onder leiding van trainer Joop Dacier PSV’35 op het veld van Langeberg na penalty’s -het moet gezegd, met het nodige fortuin- aan de zegekar bond en alsnog promotie werd bewerkstelligd.

In 2005 was het duel tussen KVC Oranje en RVU een kraker, nu, zij het in een vroegere fase van de competitie en dus in wat mindere mate, ook weer. RVU wil de ongeslagen status ongetwijfeld behouden, of beter nog, de zegereeks voortzetten. KVC Oranje gaat alles in het werk stellen om de ploeg uit Rothem voor het eerst dit seizoen pootje te lichten. Spanning is gewaarborgd. KVC Oranje en RVU heten u graag welkom, zondag om 14.30, aan de Voorterstraat in Kerkrade, Bleijerheide.

Geef een reactie