Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen OVV’67 op het programma. De tegenstander lijkk geen hoogvlieger: met 4 punten uit de eerste 5 wedstrijden bivakkeren ze onderaan op de ranglijst.
Vorig seizoen vonden er al enkele opstootjes plaats tussen beide teams, iets wat zelfs een ‘sportparkverbod’ opleverde voor de voormalig aanvoerster van OVV’67. Des te vreemder dat ze gisteren gewoon op ons sportpark aanwezig was..

Maar goed, over tot de orde van de dag: de wedstrijd! Het was een eentonige bedoeling: Bekkerveld voetbalt, OVV ’67 verdedigt en doet dit met verve, dat moet gezegd worden. Voorafgaand aan de wedstrijd had de trainer al aangegeven dat ze waarschijnlijk in zouden zakken, oftewel ‘de bus zouden parkeren’, maar het bleken 3 bussen te zijn!

Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat OVV’67 niet de intentie had om er een voetballend spektakel van te maken, maar dat ze met tijd rekken, hulp van de grensrechter (zucht) en 11 speelsters achter de bal spelen eruit wilden gaan halen wat erin zat…een gelijkspel.

En eerlijk is eerlijk: het is ze gelukt! Verdedigend stonden ze prima en de keepster was een sta in de weg voor Bekkerveld. Ze wisten met opmerkingen (soms op, maar ook over het randje) richting onze speelsters en staf ervoor te zorgen dat we niet goed in de wedstrijd kwamen en het bijna weer escaleerde.. niet slim, dit mogen we onszelf deels aanrekenen.
We hebben kansen gehad, vooral in de tweede helft die voetballend van onze kant beter was dan de eerste.
Maar elk team krijgt kansen, zo ook OVV’67:  de eindstand had zomaar 0-1 kunnen zijn.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd na 103 minuten spelen (13 minuten extra tijd wegens tijdrekkenzoals hij begon: 0-0.. Voor ons voelt dit wederom als een nederlaag, voor OVV’67 niet: juichend en zingend gaan ze het veld af, de Champions League-winst lijkt binnen (alleen de champagne ontbreekt nog).Het seizoen duurt nog lang, daar zijn we ons van bewust, maar we hopen dat het voetbal uiteindelijk zal overwinnen en we er een mooi seizoen van mogen maken!

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! We spelen een uitwedstrijd tegen de nummer 3 Orion. Naar horen zeggen een jonge, voetballende ploeg!