Na de teleurstellende late gelijkmaker vorige week zondag van en tegen Voerendaal, en de late tegentreffer in de doordeweekse bekerwedstrijd uit tegen DVO, verloor de equipe van Mike Bisschops afgelopen zondag afgetekend van promovendus RKUVC uit Ulestraten: 5-0. Het midweekse bekerduel had duidelijk zijn tol geeist en hier maakte de fysiek en conditioneel ijzersterke thuisploeg gebruik van.

RKHBS werd continu onder druk gezet, en RKUVC probeerde overal op het veld de fysieke confrontatie aan te gaan. De mannen van de Heerlerbaan waren in het eerste kwartier niet bij machte hier onderuit te voetballen, en kropen door het oog van de naald bij een goede voorzet vanaf rechts door uitblinker Schröders die maar net naast werd gewerkt door de inkomende spits. Bij de eerste de beste goede aanval van RKHBS kwam Jeffrey Sloote vrij aan de rand van de 16 meter na goed voorbereidend werk van Yarin Meessen. Het schot van Jeffrey, een schuiver richting de korte hoek, kon echter door de doelman van de thuisploeg onschadelijk worden gemaakt. De fysieke intenties van de thuisploeg werden onderstreept door een belachelijke overtreding van de spits van de thuisploeg die centrale verdediger Tomyen van Lierop in het voorbij lopen volledig onverwacht een enorme beuk in de rug gaf. Hij stond er vlak bij, maar vreemd genoeg zag de piepjonge scheidsrechter van Riet hier niets in. Een paar minuten later kwam de thuisploeg aan de leiding. Een voorzet vanaf rechts werd hard ingekopt, Toine Diederen kon de bal keren, maar de rebound van Hensen was hem te machtig: 1-0. Hierna probeerde RKHBS iets terug te doen, maar het middenveld kon het snel op en neer gaande spel niet belopen en voorin was men te slordig met het sporadische balbezit.

Na rust moest RKHBS meer risico nemen, en schoof Thymo Griesenbrock door naar het middenveld. De thuisploeg had even nodig hierop in te spelen, maar maakte al snel gebruik van de extra ruimte die ze nu kregen. Nadat eerst een kopbal na een voorzet vanaf rechts op de lat viel, was het even later weer raak. Schröders zette sterk door op rechts en bracht de bal laag voor het doel, en aan de eerste paal tikte de instormende Reneerkens binnen: 2-0. Niet veel later viel de 3-0 toen Hensen zijn tweede maakte, en was de wedstrijd beslist. Mike Bisschops bracht nog Danny Groote voor Hendrik Jan de Jonge en Rens Hahnraths voor Antwan Weerink, en even later Mick Schrijnemaekers voor Thymo Griesenbrock. Echte kansen werden er echter niet meer genoteerd voor RKHBS, en dit was anders voor de vol energie counterende thuisploeg die nog meerdere kansen kreeg en er hiervan ook nog twee benutte via Reneerkens en Heusschen. Hierdoor kwam er een niet geflatteerde 5-0 eindstand op het scorebord, op een middag waar RKHBS een volledige off-day had. Volgende week staat het thuisduel tegen De Leeuw op het programma, de ploeg die met liefst 10-1 won bij Kakertse Boys. De ploeg moet dan echt uit een ander vaatje tappen wil men bij de top van de ranglijst blijven behoren. Succes mannen!

Archieffoto@Parkstadactueel/Lucho carreno

Geef een reactie