Zaterdag 30 november organiseert boksvereniging SCM-Boxing Maastricht haar jaarlijks toernooi voor recreatieve boksers. Een ideale gelegenheid om een keer in de ring te stappen en te proeven aan de bokssport. Ook toeschouwers zijn van harte welkom. Het toernooi vindt plaats in de Boksaula van SCM aan de Gentiaanstraat 3, te Maastricht, Aanvang is 13.00. De toegang is gratis.

Een grote groep leden van boksverenigingen bestaan tegenwoordig uit recreanten. In tegenstelling tot de wedstrijdboksers hebben deze recreatieve boksers geen competitie, wedstrijden of kampioenschappen.
De reden hiervan is dat het wedstrijdniveau te hoog en zwaar is, geen tijd hebben om intensief te kunnen trainen of ze niet meer voldoen aan de leeftijdscriteria. Dit wil echter niet zeggen dat ze hun bokstechnieken niet eens willen uit proberen in een echte boksring tegen iemand van een andere vereniging.


Net zoals bij wedstrijd boksen staat er een officiële scheidsrechter in de ring en is er een ringarts. Een aantal trainers functioneren als jurylid. Ook wordt er na afloop een uitslag gegeven waar met name gekeken wordt naar de techniek van de boksers.
Er is geen leeftijdgrens en met de gewichtsklassen wordt ook soepel omgegaan.

Foto´s Boksvereniging SCM-Boxing Maastricht

Geef een reactie