Hoofdmenu

Groene Loper Run en Magisch Maastricht organiseren Lightrun

 

 

De Groene Loper Run en IRONMAN Maastricht organiseren in samenwerking met Magisch Maastricht een Lightrun op woensdag 11 december 2019. De 5 kilometer lange fun run start om 19.00 uur op het Vrijthof onder de welbekende grote verlichte kerstbal. Zodra de kerstman het startschot heeft gegeven, rennen deelnemers over een parcours dwars door de historische binnenstad van Maastricht. De opbrengst van de Lightrun wordt gedoneerd aan Stichting De Knoevel.

 

Vincent van der Stouwe namens de Groene Loper Run en IRONMAN Maastricht, organisator van de Lightrun: “We willen graag wat meer aandacht vragen voor sportieve activiteiten tijdens de feestdagen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengsten van de inschrijvingen, gedoneerd aan Stichting De Knoevel.” Dankzij deze stichting kunnen ouders even hun zorgen vergeten en een paar zorgeloze dagen doorbrengen met hun langdurig zieke kind.

De Lightrun wordt een lichte look-a-like van de bekende kerstmannenloop die aan aantal jaar geleden plaatsvond tijdens Magisch Maastricht. De kerstmannenloop was een traditie die hoorde bij Magisch Maastricht, maar deze is de afgelopen vier jaar niet meer georganiseerd. Om deze leuke traditie weer een beetje terug te brengen, is het mogelijk om bij de Lightrun de ‘normale’ hardloopkleren thuis te laten. Diegene met de leukste outfit wint een prijs.

Deelnemers betalen bij het inschrijven een bedrag van €15.-. Hiervoor krijgt de deelnemer een kerstmuts en een consumptie om na afloop van de Lightrun iets te drinken en na te borrelen in de winterlounge van Magisch Maastricht op het Vrijthof. De run vindt tussen 19.00 en 20.00 uur plaats.

Inschrijven is mogelijk via www.groeneloperrun.nl/lightrun