Hoofdmenu

SV Simpelveld versus KVC Oranje

 

 

 

Zondag staat op het fraaie sportcomplex aan de Sportlaan in Simpelveld in de derde klasse A van het amateurvoetbal het competitietreffen geprogrammeerd tussen de plaatselijke voetbaltrots SV Simpelveld en KVC Oranje uit Bleijerheide. Dat zijn twee clubs met een grote en rijke historie. Simpelveld is van 1 juni 1919 en vierde dit jaar dus het 100-jarig bestaan. KVC Oranje is nog wat ouder, van 11 maart 1911 namelijk. Het eeuwfeest bij die club vond derhalve al weer een paar jaartjes geleden plaats. De vraag is nu wie er zondag na afloop mag feesten, zij het dan in wat meer bescheiden mate. Het gaat tenslotte ‘slechts’ om drie punten. En het is ‘maar’ voetbal.

Als we kijken naar de resultaten tot nu toe, dan zien we dat Simpelveld het vooral thuis uitstekend doet. Van de vijf duels werden er vier gewonnen. SCM (5-1), Walram (3-2), SVN (2-0) en FC Hoensbroek (3-0) werden aan de zegekar gebonden. Alleen tegen Heksenberg werd gelijkgespeeld. Dat duel eindigde in 1-1. Uit daarentegen zijn de mannen uit de ‘Poort van Heuvelland’, beduidend minder succesvol. In zes duels werden pas vier punten vergaard.

KVC Oranje kent een vergelijkbare thuis- en uitbalans. De meeste punten werden in eigen huis behaald. Een andere overeenkomst tussen de beide ploegen is het aantal doelpunten. Ook daarin is weinig onderscheid te onderkennen. Zeker is in ieder geval dat veel wordt gescoord én geïncasseerd.

De ontmoeting betreft trouwens de laatste in de competitie -KVC Oranje bekert volgende week wel nog thuis tegen Roosteren- voor wat betreft het kalenderjaar 2019. Belangrijk dus om goed af te sluiten, zodat men met een lekker gevoel richting de winterstop én de feestdagen kan. Zoals altijd, het is weer gewoon afwachten wat komen gaat. Wint geel-zwart of wordt het oranje-wit dat aan het langste eind trekt? Of komt er een gelijkspel uit de bus? Zondag om pakweg 16.00 uur weten we meer. Het duel begint, in verband met de vroeg invallende duisternis, om 14.00 uur. SV Simpelveld en KVC Oranje stellen uw komst uiteraard zeer op prijs.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »