Hoofdmenu

“Martin Eden is een schitterende film over de prijs van het individualisme’”

Frankrijk/Italië, 2019 / 129 minuten
Regie: Pietro Marcello
Met: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato

 

 Vrijdag . 10 Januari / 20:00 uur

 Woensdag . 15 Januari / 14:00 uur

 

★★★★☆ NRC – “Martin Eden is een klassiek personage, zo’n beetje een Hamlet of een Faust”
★★★★☆ Filmtotaal.nl – “Een heerlijk klassiek verfilmde literaire klassieker’”

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Martin Edenis een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.


Filmhuis De Spiegel
Royal Theater
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen
T 045 – 511 81 78
info@filmhuisdespiegel.nl

 

Foto Filmhuis de Spiegel