Schaesberg zet goede reeks verder voort na een 3-1 overwinning op Eijsden

Daar waar Schaesberg in de uitwedstrijd tegen Eijsden nog twee dure punten liet liggen, toen het vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren kreeg. Weet het vandaag wel te winnen van Eijsden. Schaesberg kwam net als vorige week opnieuw snel op voorsprong. Een goed uitgespeelde corner wordt knap afgemaakt door Tristan van Hoogdalem, 1-0, na de voorzet van Imad Haddadi.

Schaesberg dat de eerste helft tegen de wind in speelde, had hier zichtbaar moeite mee. Eijsden gesteund door de wind, probeerde ons gelijk onder druk te zetten. We waren slordig aan de bal en Eijsden komt halverwege de eerste helft langszij door een hoekschop die rechtstreeks in de goal waait, 1-1. In deze fase hebben we het lastig en het is dan ietwat tegen de verhouding in, als Randy Quaedackers uit een ingooi van Dennis Scholly de2-1 maakt.

In de tweede helft zijn wij gesterkt door de wind en krijgen we in het eerste kwartier 3 opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen. Helaas vergeten we verder uit te lopen en blijft het hierdoor een wedstrijd. Het is Timo Regtop die met een uiterste krachtsinspanning kan voorkomen dat Eijsden terug komt in de wedstrijd. De ruimtes worden vervolgens alsmaar groter en Schaesberg beslist de wedstrijd definitief met nog 10 minuten te spelen. Ronald Geuskens behoudt het overzicht en stelt nieuweling Ante Backov in staat om eenvoudig de 3-1 te maken.

Het spel moet en kan beter, maar de punten zijn weer binnen. Op naar volgende week , dan staat  de uitwedstrijd tegen Lindenheuvel/Heidebloem op het programma.