De Dodenherdenking in Brunssum vindt dit jaar plaats in aangepaste vorm. Alle herdenkingen zijn afgelast. Burgemeester Wilma van der Rijt zal de jaarlijkse overdenking via een videoboodschap uitspreken. Deze wordt maandag 4 mei onder meer via de lokale omroep ZO-NWS vertoond.

 

In de videoboodschap verwoordt de burgemeester de betekenis van de Dodenherdenking anno 2020: “Het is de dag waarop we niet alleen de slachtoffers herdenken van terreur en onderdrukking, maar het is ook de dag waarop we de hoop vieren op een betere wereld. Een wereld waarin het licht weer schijnt na de duisternis.” De videoboodschap toont ook beelden van de kranslegging door burgemeester Van der Rijt en de nieuwe Commandant van de NAVO-basis in Brunssum, Generaal Jörg Vollmer, op de Algemene Begraafplaats en op de Brunssum War Cemetery.

De videoboodschap is vanaf maandagavond 4 mei te zien op de lokale omroep ZO-NWS en ook op de website en de social media van de gemeente Brunssum.

Kerkklokken. Op 4 mei zullen de kerken in Brunssum de klokken luiden vanaf 19.45 uur. Om 19.58 uur zwijgen de klokken, gevolgd door 2 minuten stilte vanaf 20 uur.

De gemeente Brunssum roept alle inwoners op om uit respect voor de slachtoffers die herdacht worden de vlaggen halfstok te hangen.

 

Geef een reactie