Beloften van Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Spartaan’20

Fortuna domineerde de gehele wedstrijd vanaf de eerste tot de laatste minuut. Bas Breukers opent de score in de eerste minuut, 1-0 Fortuna. Fortuna krijgt een paar minuten erna 2 100% kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas gebeurd dit niet. Spartaan 20 werd alleen maar terug gedwongen door Fortuna en kon alleen maar eruit komen door een counter. 10 minuten voor rust scoort spartaan 20 uit een counter de 1-1. Deze goal viel uit het niks.

2de helft gaan we door waar we de eerste helft waren gebleven. Spartaan 20 met de rug tegen de muur zetten en opzoek gaan na de voorsprong. We krijgen een penalty. Helaas mist Jiji Da Silva deze, maar Arian Kastrati tikt de rebound binnen. De scheidsrechter keurt dit doelpunt af, hij constateerde te vroeg inlopen. Wat na mijn inzien onmogelijk was! Paar minuten later scoort dezelfde Arian Kastrati uit een corner de 3-1. Wederom fluit de scheidsrechter af, hij constateerde dat de bal eerst achter de zijlijn was geweest. Wederom betwijfel ik dit besluit!

10 minuten voor tijd pakt Bryant Nieling zijn 2de gele kaart, waardoor wij met 10 man komen te staan. Spartaan 20 gaat opportunistisch spelen. Ze gaan de lange bal hanteren in balbezit. We vechten voor elke meter en houden stand, tot 5 seconden voor het einde van de wedstrijd spartaan 20 uit een voorzet onverdiend de 2-2 maken. Scheidsrechter gaf 4 minuten extra tijd aan, hij liet uiteindelijk 6 minuten doorspelen!